Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Kallt vatten seminariet 2023

Under hösten 2023 genomförde en favorit i reprins från 2021 när vi åter igen genomförde seminariet "Kallt vatten" i samarbete med Östra Roddistriktet (ÖRDF) och Stockholms Roddförening. I år både fysikst och hybrid via via Microsoft Teams. Det var mycket uppskattat och gav en del tankar att ta med sig hem i respektive klubbs säkerhetsarbete.

Per Lundberg från ÖRDF och SR inledde kvällen och tog upp bakgrunden med kvällen och hur SR jobbar med utbildning. Först ut av våra föreläsare var Chris Lindqvist. Chris är brandman och sjukvårdsansvarig. Han gav oss en bild av vad som kan ske i kroppen när en person hamnar i kallt vatten och vilka risker det kan medföra.

Kvällen fortsatte med Jens Nordqvist. Jens som är fd Olympisk kanotist som delade med sig av en händelse när han tränat själv under vintern och kapsejsat en bit ut från land. Jens beskrivning om hur omdömmet och bettendet kan förändras i krissituation gav många funderingar.

Vi gick igenom hur roddförbundet kan vara ett stöd för klubbarna och gick igenom det nya materialet "Säker och trygghet - i din roddverksamhet" som vi önskar att alla klubbar ska jobba igenom för att hitta det bästa arbetssättet efter dina förutsättningar. Gärna med stöd från oss på SR. Det finns att ladda ner här Öppnas i nytt fönster.

Inspelningen av seminariet finns för nedladdning här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Behöver du eller din roddförening hjälp med arbetet så ta kontakt med kansliet på info@rodd.rf.se

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2024-04-05

Författare: Mattias Joelsson

Partners