Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Arrangera Roddskola

Att arrangera en roddskola är ett utmärkt sätt för föreningen att introdusera rodd för barn och unga samtidigt som det är ett bra sätt att få föreningens aktiva tonåringar att prova på att vara roddledare. Det kan också göra föreningen mer känd på orten med bra marknadsföring.

En roddskola är en lokal aktivitet och kan se olika ut då de arrangeras utifrån föreningens egna förutsättningar. Exempel på upplägg från olika föreningar;

  • Dagskola under en eller flera veckor, förmiddag och eftermiddag med lunch eller egen matsäck
  • Dagskola under en eller flera veckor, förmiddag, eftermiddag eller kväll
  • Lägerskola med en eller flera övernattningar

Under en roddskola lär vi barnen att hantera roddbåten, skapa vattenvana, utveckla sin koordinationsförmåga, samarbeta med andra barn på ett roligt och lekfullt sätt samt mycket mycket mer.

För den förening som vill arrangera en roddskola finns materialet, Att planera och arrangera roddskola Pdf, 501.5 kB, öppnas i nytt fönster., som ett stöd.

Har din förening redan bestämt sig för att arrangera roddskola får ni gärna meddela förbundet om tid, plats och länk till anmälan/hemsidan då vi vill skapa en sida här där vi lägger upp våra roddskolor runt om i landet.

Har ni frågor, funderingar om hur er förening kan arrangera roddskola, eller tips och idéer från er förening, får ni gärna kontakta kansliet: info@rodd.rf.se

En bild

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Författare: Mattias Joelsson

Partners