Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Säkerhet och trygghet i din roddverksamhet

Säkerhetsaspekten ska alltid finnas med i all roddverksamhet. Med denna skrift vill vi hjälpa roddklubbar och roddistrikt att jobba fram sina egna säkerhetsplaner för att skapa trygga och säkra roddmiljöer för alla medlemmar. Vår ambition är att detta dokument ska kunna vara användbart för klubbar oavsett vilken typ av rodd på vattnet som utövas.

För att begränsa detta stora arbetsområde har vi som utgångspunkt valt när roddaren och ledarna kommer in i båthus/träningslokal, via bryggan, tills roddaren och båten är åter i båthuset/träningslokalen samt att vi också ger rekommendationer för resor till och från tävlingar och arrangemang som din klubb anordnar.

Nedan säkerhetsrekommendationer är just det – rekommendationer som behöver arbetas med och uppdateras varje år för att passa just er klubbs förutsättningar. SR har sedan 2010 ett säkerhetsreglemente som använts som bas i detta arbete. Lycka till med ert säkerhetsarbete och ta gärna hjälp av oss på Svenska Roddförbundet om ni har frågor och funderingar eller behöver hjälp vid framtagandet av er plan!

Ladda ner hela materialet här! Pdf, 270.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Författare: Mattias Joelsson

Partners