Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

RO-lig skolsamverkan – Låna våra kustdubblar 2024


Bakgrund

Svenska Roddförbundet fick under 2022 möjlighet att vara med i Riksidrottsförbundets satsning Rörelsesatsning i skolan Länk till annan webbplats. och tog då fram en inspirerande film Länk till annan webbplats. som ett stöd för våra klubbar främst i samverkan med skolor. Under 2023 fick ännu mer stöd. Det gav oss möjlighet för ett pilotprojekt och inköp av trailer, fyra kustdubblar med åror, vagnar samt material i form av bojar och ankare för att kunna genomföra enkla tävlingar. Inventarielista för material finns här. Länk till annan webbplats.

Succé

Trailern med Kustbåtarna kan inte summeras annat än en succé ute bland klubbarna. Över 900 personer i över 20 av landets 61 klubbar har fått använda båtarna. Läs på hemsidan. Länk till annan webbplats.

Kustdubblar och skolsamverkan 2024

Är du och din klubb intresserad att låna båtarna så skicka en bokningsförfrågan till Svenska Roddförbundets kansli genom att mejla tobias.wallerius@rodd.rf.se Vi kommer sedan göra ett pussel för att minimera transporter med båtarna så mycket det går. Skicka din intresseanmälan snarast dock senast 15/5.

Prioriteringen för hur båtarna ska användas är

1:

Det som ligger i linje med Program 1 i vårt återstartsstöd för 2024. Läs mer här:

  • Prova på tillfällen i samverkan mellan roddklubbar och skolor med våra fyra nybörjardubblar. Vi vill att minst en skola med minst två klasser per vecka som båtarna är hos en roddklubb ska prova båtarna.
  • Om möjligt ska din förening delta i Idrottens dag Länk till annan webbplats. med RFSISU distrikten eller liknade event.
  • Prova på tillfällen med minst två klasser i en skola skolmiljö där vi visar upp grenen roddmaskin och genomför någon enklare tävling.

2:

Enligt program 2 att ”Synliggöra roddsporten i närområdet” som går ut på att visa upp rodd på olika platser för att få fler medlemmar till våra klubbar.

Frågor:

För mer info eller frågor ta kontakt med kansliet på tobias.wallerius@rodd.rf.se

Publicerad: 2023-01-16

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Joachim Brischewski

Partners