Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Projektet RO-lig skolsamverkan en succé för roddsverige!

Svenska Roddförbundet (SR) fick 2022 stöd från Riksidrottsförbundets projekt Rörelsesatsning i skolan Länk till annan webbplats. till att göra en inspirerade film Länk till annan webbplats. som han använts i många klubbar både i samband med skolsatsningar och övrig rekrytering.

Inför 2023 fick SR beviljat för ett pilotprojekt Länk till annan webbplats. för att fler klubbar skulle kunna ta emot skolklasser vid sina roddklubbar. SR fick möjlighet att köpa in fyra dubblar och en trailer för att transportera båtarna på. Båtarna som var mest prisvärda för ändamålet var kustdubblar från Leo Coastal Rowing. Länk till annan webbplats. Leobåtarna är tänkt att använda för nybörjare men kan även användas för träning och tävling i grenen kustrodd.

”Vi ser med detta projekt stora möjligheter för barn och unga tillsammans med sina skolkamrater att få uppleva en idrott och få positiva upplevelser på vattnet samt få en möjlighet att bli en del av föreningslivet. Vi ser ett brett användningsområde för båtarna” säger SR:s projektledare Tobias Wallerius

Sedan projektets ”kick off” Länk till annan webbplats. i slutet på april har båtarna varit i landet i våra klubbar i Kungälv, Lundsberg Länk till annan webbplats., Akademiska Länk till annan webbplats., Lidingö, Avesta Länk till annan webbplats., Westervik Länk till annan webbplats., Oskarshamn Länk till annan webbplats., Kalmar Länk till annan webbplats., Mölndal samt några läger och tävlingar. I flera av klubbarna i samverkan med skolor eller som prova-på för att få ett enklare insteg i vår idrott. Under sommaren och hösten finns fler klubbar inbokade.

RO-lig skolsamverkan

SR:s trailer med roddbåtar

Publicerad: 2023-07-06

Senast uppdaterad: 2023-07-12

Författare: Tobias Wallerius

Partners