Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Vi söker dig som vill du vara med och påverka svensk rodd!

Nya tävlingsformer (smalbåt) och översyn SM-klasser

Svenska Roddförbundet söker nu personer från klubbar, roddistrikt och övriga nätverk som vill sitta med i en arbetsgrupp

Den nya styrelsen har formerat sig och börjat arbeta. Per Björnskiöld som är styrelsens representant för regatta. Vi kommer nu öka farten i de projekten om nya tävlingsformer samt översyn av SM klasser som vi har informerat om tidigare Vill du vara med och påverka Svensk Rodd mot 2028? | Svenska Roddförbundet Länk till annan webbplats.. Det ett av många viktiga arbeten vi har framöver.

Vi söker nu personer till arbetsgruppen som ska ta fram ett färdigt förslag som överensstämmer med uppdragsbeskrivningen till Pdf, 117.2 kB, öppnas i nytt fönster.nya tävlingsformer Pdf, 117.2 kB, öppnas i nytt fönster. sam översyn SM-klasser Pdf, 113.5 kB, öppnas i nytt fönster. med syftet att vi ska bli fler som vill tävla både för att vinna och tävla för att ha roligt. Mejla ditt intresse till info@rodd.rf.se senast 12 juni. Arbetet är först och främst avgränsat fram till Roddforum i november då ett förslag ska presenteras.

Uppdrag

Med mål att mer än fördubbla antalet deltagande på våra svenska tävlingar ska arbetsgruppen utreda distanser, banor, loppordningar, klasser, etc. Arbetsgruppen ska ta fram ett underlag som visar vilka förändringar som bör införas. Både perspektiven tävla för att vinna och tävla för att ha roligt ska finnas med, likväl som hänsyn till olika åldersgrupper.

I rapporten ska tidplan för införande för olika delmoment finnas med.

Arbetsgrupp

- Uppdrag att arbeta fram ett färdigt förslag som överensstämmer med uppdragsbeskrivningen, att dokumentera arbetet i en skriftlig rapport med relevanta bilagor, att ständigt söka input till projektet från sin klubb/distrikt/nätverk

- Totalt 5-10 personer

- Tillsättning av arbetsgrupp görs av styrgruppen på förslag från projektledare med beaktande av förväntat bidrag, jämställdhet och representativitet.

Frågor?

Per Björnskiöld, Styrelsens representant för regatta per.bjornskiold@rodd.rf.se  

Tobias Wallerius, projektledare tobias.wallerius@rodd.rf.se

Publicerad: 2023-05-25

Senast uppdaterad: 2023-06-05

Författare: Tobias Wallerius

Partners