Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Riksidrottsgymnasium (RIG) och Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

För dig som vill kombinera en satsning på rodd med studier finns flera alternativ. I Jönköping finns vårt Riksidrottsgymnasium (RIG) och i Kungälv finns vårt Nationella Idrottsutbildning (NIU).

Välkommen med din ansökan!

Gemensamt för RIG och NIU är ämnet specialidrott, som kan läsas upp till
700p. Vanligtvis läser dock eleven 400p specialidrott (200p individuellt val + 200p programfördjupning). Utöver dessa 400 p finns möjlighet att läsa 300 p som utökade kurser. Ämnet specialidrott består av kurser inom Tränings- och tävlingslära samt Idrottsspecialisering. Vilka program som kan kombineras med ämnet specialidrott varierar beroende på skola. Ämnet specialidrott innehåller både teoretiska och praktiska moment, vilket möjliggör att en del av träningen kan förläggas under schemalagd skoltid.

RIG:s organisation, verksamhet samt träning är inriktad mot att utveckla eleven mot internationell elit. NIU har en bredare rekryteringsbas och vänder sig både till dig som har ambition att bli elitidrottare och till dig som gillar rodd och vill utvecklas inom sporten.

NIU-verksamheten bygger på ett samarbete med en lokal förening.

Mer info om hur RIG och NIU generellt finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

RIG Sandagymnasiet

Älskar du att ro så ska du söka till sveriges bästa utvecklingsmiljö där vi kombinerar studieroch rodd. På RIG Rodd Sanda har du möjligheten att utvecklas till elitroddare samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning. Du ingår i ett härligt gäng av roddare från Sanda, studenter från Jönköpings universitet och landslagsroddare som tränar i Jönköping. I den här miljön så finns det gott om energi, erfarenhet, kunskap och omtanke som utvecklar dig.

Klicka in på RIG Sanda Rodds hemsida Länk till annan webbplats. eller kolla på en inspirerande film om Roddgymnasiet här nedanför. Där kan du läsa mer om verksamheten samt hitta ansökningsformulär. Kom ihåg att fylla i ansökningsformuläret senast 1 december!

Tränare: Malin Källström. malin.kallstrom@rodd.rf.se

NIU Mimers hus

Du vill satsa på ett lokalt alternativ och både träna rodd och bo kvar hemma men även där få möjlighet till en bra träningsgrupp och välutbildarade tränare. Ansvarig förening är Kungälvs Roddklubb.

Klicka in på NIU Mimers hus hemsida Länk till annan webbplats. . Där kan du läsa mer om verksamheten samt hitta ansökningsformulär. Kom ihåg att fylla i ansökningsformuläret före den 1 december!

Tränare: Mattias Carlsson och Sven Bujalla, kungalvsrk@gmail.com

Övriga frågor besvarars av info@rodd.rf.se

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Författare: Mattias Joelsson

Partners