Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Svenska roddförbundets antidopingprogram

En bild

SR:s antidopingplan syftar till att hålla roddsporten ren från doping. En förutsättning för att detta ska fungera i ett förbundet är att samtliga förtroendevalda, tjänstemän och medlemmar känner till förbundets ståndpunkt i frågan. Alla medlemmar är skyldiga att känna till gällande regler samt medverka till att dopingkontroller kan genomföras. Att hålla SR:s grenar dopingfria är ett sätt att legitimera verksamheten. Om doping förekommer inom svensk rodd sänks idrottens tillförlitlighet vilket kan få förödande konsekvenser för SR och dess medlemmar.

Ett utarbetat program för att motarbeta doping är till nytta för förbundets medlemmar. Det är en lika prioriterad och viktig fråga för förbundet centralt, som för våra anslutna föreningar. SR:s antidopingprogram innebär en samlad ståndpunkt och ett samstämmigt arbetssätt, där målet är att kvalitetssäkra och certifiera vår verksamhet i syfte att vara fri från doping.

Här hittar du Svenska Roddförbundets Antidopingprogram Pdf, 592.4 kB.

Förbundets kontaktperson vid antidopingfrågor

Tobias Wallerius

tobias.wallerius@rodd.rf.se

Telefon: 08-699 64 39

Mer information att ta del av

Här finns länkar till olika webbplatser som ger dig information kring vad som gäller. Dessa sidor uppdateras kontinuerligt och därför bör du alltid gå in och titta på respektive sida för att få den senaste informationen.

När det gäller kosttillskott följer Svenska Roddförbundet SOK  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och Antidoping Sveriges Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.kostpolicy.

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Författare: Mattias Joelsson

Partners