Gå till innehåll
Östra Roddistriktsförbundet
Östra Roddistriktsförbundet
En bild

Liz Elder

Namn: Liz Elder
Ålder: 29
Medlem i klubb/förening: Stockholms Roddförening
Medlem sedan: 2020

Hur och när kommer det sig att du hittade till rodden?
Jag började som cox när jag gick på universitet hemma i Storbritannien mellan 2014 och 2020. Då var det åttor som gällde, men jag fick lära mig grunden till dubbelåror och singlar tack vare vår väldigt snälla och duktiga ”Boatman” (materialansvarig). När jag flyttade till Stockholm 2020 var det självklart att jag skulle prova rodd i Sverige.

Efter år av stiltje på grund av pandemin var årets sommar fylld av tävlingar för alla nivåer.
Har du tävlat i år? Vilken/vilka tävlingar? Hur gick det? Hur kändes det?
Jag ror mest för motion och det sociala men har tävlat som cox i Bajen Rowing Race* vilket gick jättebra och även styra en båt under Mellan broarna*. Det är härligt att öva och blir bättre som lag och sedan få visa upp framstegen under tävlingar.

Den viktigaste frågan av dem alla: vad fick dig att stanna kvar?
Det sociala, utan tvekan. Pandemin hade bara börjat när jag flyttade hit men klubben och ledaren var så välkommande och gav tillfällen att träffa andra människor med gemensamt intresse (utomhus, såklart).

Nu startar inomhussäsongen, vi ses väl på inomhus-SM nästa år?
Jag måste erkänna trots att jag tycker rodd på vattnet är det finaste som finns, så är att sitta på en roddmaskin bland det tråkigaste som finns. Vi ses på cirkelträning i klubbens gym i stället!

*Admins anmärkning: Bajen Rowing Race och Mellan Broarna är två av fem deltävlingar som ingår i Östra Roddistriktets regattaserie Vikingaskeppet.

Publicerad: 2023-01-30

Senast uppdaterad: 2023-05-22

Författare: Emma Söderman

Partners