Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Inbjudan Distansen på Vaxholm 31 augusti

Lördag den 31 augusti bjuder Vaxholms Roddförening in till en härlig tävlingsdag. Fyra tävlingar som avgörs under samma dag. Ro eller paddla utifrån din färdighet och ambition. Vi hoppas på fint väder när du besöker Skärgårdens huvudstad.

  1. Distanskapprodden och förbundsmästerskapet i inriggad fyra är ursprungstävlingen. Banan är 14000m och går i vacker skärgårdsmiljö med partier av ”stökigare vatten” till mer väderskyddade delar.
  1. Waxholm Archilpelago Race (WAR) avgörs i kustroddbåtar, roddsportens ”mountainbikes”. Bansträckan är den samma som Distanskapprodden 14 km.
  1. Kortdistansen är tävlingen för alla från nybörjare till erfaren roddare eller kanotist. Tävlingen sker på Tallaröfjärden som ligger utanför Vaxholms RF:s båthus. Banan är utmanade då den innehåller svängar och rundningar av ett antal öar på fjärden. Du tävlar själv eller med dina kompisar i valfria roddbåtar eller kanoter. Inga vinnare utses, tidtagning sker och utlottning av priser till deltagarna. Banan är ca 2,5 km lång.
  1. Vaxholm Beach Sprint. Tävlingen genomför med kustroddbåtar C2X, på en 250 meters bana. Starten sker på vattnet och målgången sker via att besättningen går i land på stranden där en ur besättningen springer ca 30m. En prolog är första kvalificeringsrundan, där man ror 1 båt i taget på tid. De 8 bästa går vidare och möts sedan i Kvart-,Semi- och Final. Förbundets nyinköpta kustroddbåtar (4 st) är tänkta att användas i första hand

Mer info på arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-06-04

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Författare: Tobias Wallerius

Partners