Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Vi är Svenska Roddförbundets valberedning

Valberedningen arbetar för att skapa och bibehålla en väl fungerande styrelse. Valberedningen väljs på förbundsmötet och består av Per H Lundberg, AnnLouise Othzén-Johansson och Karolina Wichman.

Vi har alla ett gemensamt ansvar för utvecklingen av idrotten och valberedningens uppdrag är en del av detta. Valberedningen är angelägna om att ha kontakt med roddsverige för att höra hur ni ser på vår idrott idag och vägen fram mot 2025.

Vi kommer under sommaren att vara ute i roddsverige för att möta föreningar och distrikt och prata rodd. Kom fram och växla några ord eller kom med konkreta förslag när vi ses. Vi meddelar vilka tävlingar via SR:s kanaler. Ni som är ledare är en viktig del av hur vi för fram vår älskade sport. Därför önskar vi särskilt få kontakt med er ledare ute i klubbarna. Vi tror på att bygga ett nätverk tillsammans med er ledare. Vår förhoppning är att detta ska kunna skapa god kommunikation och även hjälpa oss i det gedigna arbetet att finna kandidater till förbundsstyrelsen.

Vi kommer följa styrelsens arbete och i höst kommer vi att intervjua och tillfråga ledamöterna som står i turordning för omval för att höra deras syn på framtiden i styrelsen.

Ni som tillhör medlemsorganisationerna (föreningar och distrikt) har fram till den 15 december på er att inkomma med kandidater.

Styrelsearbetet innebär förutom deltagande på ordinarie möten även att vara delaktig i de uppdrag styrelsen har. Utöver detta pågår olika typer av strategiskt utvecklingsarbete.

Är du intresserad eller känner någon du vill nominera?

Tveka i så fall inte att kontakta valberedningen med några rader om dig själv eller den du föreslår. Skicka ditt/dina förslag till oss:

Per H Lundberg per.lundberg@lillsved.se 070-493 22 46

Anna-Louise Othzén-Johansson annlouise.o.j@gmail.com 0736-353399

Anna-Karolina Wichman wichmankarolina@gmail.com 0706-660336

Vi ses ute i verksamheten!

Valberedningen

Vilka är vi?

Ordförande i valberedningen: Per Hallmén Lundberg

Förening: Vaxholms RF

Civilt: Lärare på Lillsveds Gymnastik- och idrottsfolkhögskola, där undervisar jag i fysiologi, träningslära, hälsofrämjande arbetssätt samt personlig träning.

Engagemang i sporten: Jag är ledamot i Vaxholms RF samt vice ordförande i ÖRDF. Utbildare på SR:s utbildningar. Sitter i styrelsen för Östra Roddistriktet och Vaxholms RF.

Mitt bästa roddminne: Det är två minnen som kommer upp. Det första är känslan från sportlovslägren som Stockholms idrottsförbund arrangerade på 80-talet. De var många roliga saker som vi gjorde med andra idrotter som var roliga och utvecklade. Det andra är när vi i lättviktsscullerfyran vann i Luzern 1992, loppet är ett av de bästa jag har rott.

AnnLouise Othzén-Johansson

Förening: Kungälvs roddklubb

Civilt: Juristassistent på begravningsbyrå samt studerar på en mastersutbildning i idrottsvetenskap vid Linnéuniversitetet.

Engagemang i sporten: Jag är aktiv inom framförallt beach sprint med deltagande internationellt de senaste åren men även som lättviktsroddare och tränare för NIU vid Mimers Hus gymnasium i Kungälv.

Mitt bästa roddminne: Att bara välja ett är nästan helt omöjligt så det får bli två. Att tillsammans med en grupp goa tjejer ifrån Kungälv bestämma oss för att SM i åtta skulle bli vårat mål och att i två år klara oss upp överst på pallen var en väldigt rolig upplevelse. Inte bara själva SM tävlingarna utan processen att gå ifrån att inte ha någon senior åtta överhuvudtaget till att få ihop en grupp som tränade ihop sig och hade kul på vägen.

Och att få ro i västra Australiens state team lättviktsskullerfyra på OS banan i Sydney under deras nationella mästerskap 2016 är en upplevelse som är svår att slå.

Karolina Wichman

Förening: Stockholms Roddförening och Kalmar Roddklubb

Civilt: Arbetar som projektkommunikatör på trafikförvaltningen/Region Stockholm. Jobbar med kommunikation av projekt inom kollektivtrafiken, bl a en ny bussterminal i Slussen.

Engagemang i sporten: är vice ordförande i Stockholms Roddförening och jobbar aktivt för att få fler av motionärerna att delta i tävlingar. Under vintern utvecklade jag roddyoga, en yogaform baserad på yinyoga som är anpassad för roddare. 2024 tränar jag tillsammans med SRF Masters för att åka till World Masters Rowing regatta i september.

Mitt bästa roddminne: jag är en glad motionär med många fina roddminnen. Tidiga morgnar på Djurgårdsbrunnsviken när sjöröken gjort rodden helt magisk. Roddturer på ett Kalmarsund som ena dagen kan vara spegelblankt för att andra dagen vara så vågigt att roddturen blir mer en surfupplevelse. Oavsett var jag är så älskar jag att vara i stunden, helt fokuserad på att ro.

Publicerad: 2024-05-06

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Författare: Tobias Wallerius

Partners