Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Ett gungigt äventyr

7-9 juli rodde ett ungdomar från Kungälvs RK från Björlanda på Hisingen till Lysekil.

Rodden som gick utomskärs genomfördes i kustroddbåtar, som är gjorda att klara grov sjö och genomfödes i tre etapper. Första stoppet var Rönnäng på Tjörn, andra var Stocken på Orust och målet, Pinneviken i Lysekil. Ungdomarna är erfarna kustroddare som har tävlat i kustrodd, både i Sverige och internationellt.

Vid stoppen har det även getts möjlighet för andra att prova på båtarna. Projektet hat genomförts med stöd från Leaders ungdomsavdelning, Ung i Södra Bohuslän. Det är en förhoppning att det skall skapa mer intressse för rodden och även engagemang hos andra föreningar att vara med.

Publicerad: 2023-07-19

Senast uppdaterad: 2023-07-19

Författare: Joachim Brischewski

Partners