Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Uttagning inför Baltic Cup, Mölndal den 19-20 augusti

Baltic Cup (som i år går i Hamburg den 30/9 - 1/10) är en tävling för juniorer som inte är sistaårsjuniorer, dvs i år de som är födda år 2006 och senare.

Det är framförallt roddare födda 2006 och 2007 som är aktuella. Om någon klubb har en roddare som är född 2008 och som man anser är redo för detta, så ta gärna en diskussion med juniorlandslagsledningen innan ni anmäler. Motståndet på Baltic Cup är tufft och även om vi vill ge så många juniorer som möjligt chansen att få tävla internationellt vill vi även att det ska bli en positiv upplevelse. Vi kommer därför att titta på de tider som presteras under uttagningen i förhållande till prognostider för att se om båtarna är tillräckligt snabba för att skickas.

På uttagningen till Baltic Cup vill vi att alla ror 1x. Loppet kommer att ske i form av ett ”head-race” som innebär att en roddare startar var 30:e sekund och ror 1 500 meter. Detta lopp går som första lopp under Lilla Råda den 19 augusti. Under tävlingsdagen kommer roddarna även att tävla i 2x/2- och/eller 4 x/4-. Samtliga lopp kommer att gå över 1 500 meter. Juniorlandslagsledningen kommer att sätta ihop olika kombinationer, men om det är något klubblag/kombination som gärna vill visa upp sig i någon båtklass så vill vi att ni anmäler detta till oss i förväg. Söndagen den 20 augusti kommer vi att köra ytterligare lopp om det behövs, alternativt få till samträning.

Anmäl senast den 10 augusti till rebecka.kallström@rodd.rf.se dels vilka roddare som kommer att ro singelloppet dels vilka eventuella klubbåtar/kombinationer som vill ro övriga båtklasser. Deltagande klubbar kommer att behöva ställa upp med båtar.

Om ni har några frågor, tveka inte att kontakta någon i juniorlandslagsledningen.

Rebecka Källström, 0707-440999

Maria Fredriksson, 0739-824495

Henrik Persson, 0736-138119

Morgan Bengtsson, 0708-380849

Publicerad: 2023-07-06

Senast uppdaterad: 2023-07-06

Författare: Tobias Wallerius

Partners