Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Träningsläger vid Rådasjön, Mölndal den 28 april – 1 maj

Svenska roddförbundet tillsammans med Västra Roddistriktet bjuder in till träningsläger i Mölndal den 28 april – 1 maj. Lägret riktar sig till de roddare (junior B och A) som har nominerats av sina klubbtränare som potentiella juniorlandslagsroddare under 2023.

Lägret är också tänkt som en inspirationskälla och utbildningstillfälle för ledare. Såväl nyutbildade som erfarna ledare får chans att inspireras av varandra och praktisera tillsammans. Varje klubb bör bidra med minst en ledare, gärna fler.

Förutom samrodd i större båtar, som är det vi kommer att fokusera mest på, kommer vi även att testa på kustrodd, analysera roddteknik, lära oss mer om båtinställningar och även få chans att lära känna varandra lite bättre. Några klubbar kommer att behöva ta med båtar till lägret då de som finns i Mölndal troligtvis inte kommer att räcka. Vi återkommer med detta när vi vet hur många deltagare vi blir.

Vi har försökt hålla nere kostnaderna så gott det går men blir tvungna att ta ut en deltagaravgift på 800 kr/aktiv. Då ingår boende (inklusive lakan) på Göteborgs vandrarhem och alla måltider under hela lägret. Om någon väljer att lösa boende själv så ska detta framgå vid anmälan. Deltagaravgiften blir då istället 400 kr/aktiv. Endast aktiva betalar deltagaravgift, dvs inte medföljande ledare. Resor till och från Mölndal löser respektive klubb.

Lägret startar kl 19 med gemensam middag i Mölndal den 28 april och avslutas efter lunch den 1 maj. Ett detaljerat schema för hela helgen kommer att presenteras på fredagskvällen.

Vi behöver anmälan senast den 4 april (gäller både roddare och ledare). Anmälan sker till rebecka.kallstrom@rodd.rf.se OBS! Anmälan är bindande och det är respektive klubbtränare som skickar anmälan! Samtidigt med anmälan ska deltagaravgiften swishas till 0739-824495 (Maria Fredriksson). Glöm inte att ange namn. Alla roddare ska även fylla i följande formulär senast den 4 april https://forms.gle/hQUBaZgxV2HtAkCo8 Länk till annan webbplats.

Packa för rodd (kan vara blött och kallt), löpträning och inomhusträning.

Varmt välkomna hälsar

Juniorlandslagsledningen, Svenska Roddförbundet och Västra Roddistriktet

Publicerad: 2023-03-22

Senast uppdaterad: 2023-03-22

Författare: Tobias Wallerius

Partners