Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

RO-lig skolsamverkan 2023 – Låna våra kustdubblar

Rörelsesatsning i skolan Länk till annan webbplats. är ett regeringsuppdrag som drivs av Riksidrottsförbundet (RF)syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet.

Svenska Roddförbundet (SR) fick stöd under 2022 och tog då fram en inspirerande film Länk till annan webbplats.. Nu har vi på SR även fått stöd för ett pilotprojekt som inkluderar båtar och material under 2023 och kunna stötta klubbar och distrikt att samverka med skolor för att få fler i rörelse.

SR har beställt fyra kustdubblar med tillbehör som kommer att vara tillgängliga från i slutet på april fram till oktober för aktiviteter. Vi söker nu 5–7 föreningar som vill vara med i projektet.

Bakgrund

SR vill kunna vara ett stöd till våra föreningar för att utvecklas och blir fler. I detta projekt har vi fått möjlighet att via projektstöd att köpa båtar som främst ska användas på landets roddklubbar för att ta emot mellan, högstadie eller gymnasieklasser från orten där föreningen befinner sig.

Hur?

Vi tillhandahåller en trailer med fyra kustdubblar som lånas ut under cirka en vecka.

Motkravet för att din roddklubb ska få låna båtarna är att ni har minst ett tillfälle tillsammans med skolklass i mellan, högstadiet eller gymnasiet, gärna tillsammans med ditt lokala RFSISU distrikt Länk till annan webbplats.. Ni måste ha en plan för att följa upp prova på tillfället med ditt eget båtmaterial. Våra mindre livskraftiga klubbar är prioriterade ifall fler visar intresse.

Mer?

Båtarna och trailer lånas kostnadsfritt. Dock kan de behövas hämtas eller lämnas innan användning. Materialet är försäkrat. Dock är förening ansvarig vid hantering ifall något skulle gå sönder. Projektet ska återrapporteras enligt mall senast sista oktober.

Är din förening eller distrikt intresserad?

Ta kontakt med SRs föreningsutvecklare Tobias Wallerius, tobias.wallerius@rodd.rf.se 08-699 64 39 senast 15 mars.

Vi ser även möjlighet att finansiera det praktiska utförandet med hjälp av SRs återstart omgång 3 för 2023. Mer info om det finner du här.

Publicerad: 2023-02-01

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare: Tobias Wallerius

Partners