Hoppa till sidans innehåll

Juniorlandslaget


JNM Sarpsborg 2019

Svenska juniorlandslagets förbundskapten Malin Källström tillsammans med juniorlandslagsledare Annelie Birkeholm samt Johan Häggström ansvarar för våra juniorer.

En viktig del i roddarens utbildning/utveckling är att skriva träningsrapport samt rapportera testresultat för att själv kunna följa sin utvecklingskurva samt kunna utvärdera säsongen. Detta uppmanar vi samtliga juniorer att göra oberoende ambitionsnivå. Tester genomförs en gång på hösten och en gång på våren.

Under 2019 kommer delar i uttagningen till Svenska roddförbundets juniorlandslag ske utifrån inrapporterad träning samt tester. Nytt för i år är att representanter för klubbarna själva lägger in sina aktivas träningsrapporter och testresultat i en klubb-Dropbox. Instruktioner och anvisningar om detta finns under Testrutiner, träning och kravanalyser.

De aktiva och klubbarna ska rapportera in:

  • Testresultat: 100m, 2000m samt 5000m på roddmaskin.
  • Träningsrapport: Antal tränade timmar utifrån Svenska Roddförbundets mall.

För mer information se alternativen Träning eller Testrutiner och kravanalyser på länken: https://www.rodd.se/Landslag 

För uttagningsförfarande 2019 se här: Uttagningsforfarande

OBS! Under 2019 kommer kraven på att delta på SRs aktiviteter att skärpas för dem som har som ambition att kvala in till juniorlandslagsbesättningar. Läs mer om vilka kriterier som gäller i dokumentet Uttagningsförfarande 2019 (länk ovan).

Hjärtscreening

Från och med 2016 kräver FISA att samtliga aktiva deltagare på Junior-VM ska göra en hjärtkontroll (Pre-competition Health Screening). 

Riksidrottsförbundet och Socialstyrelsen rekommenderar att samtliga idrottare från 16 år på elitnivå (motsvarar i rodd minst SM-nivå) bör genomgå hjärtscreening. Denna ska lämnas in senast 1 juni 2019. För mer information se följande länk: https://www.rodd.se/Landslag/Obligatoriskhjartundersokning/

Uppdaterad: 16 MAR 2018 12:04 Skribent: Johan Häggström

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link