Hoppa till sidans innehåll

Svenska Roddförbundets antidopingprogram


SR:s antidopingplan syftar till att hålla roddsporten ren från doping. En förutsättning för att detta ska fungera i ett förbundet är att samtliga förtroendevalda, tjänstemän och medlemmar känner till förbundets ståndpunkt i frågan. Alla medlemmar är skyldiga att känna till gällande regler samt medverka till att dopingkontroller kan genomföras. Att hålla SR:s grenar dopingfria är ett sätt att legitimera verksamheten. Om doping förekommer inom svensk rodd sänks idrottens tillförlitlighet vilket kan få förödande konsekvenser för SR och dess medlemmar.

Ett utarbetat program för att motarbeta doping är till nytta för förbundets medlemmar. Det är en lika prioriterad och viktig fråga för förbundet centralt, som för våra anslutna föreningar. SR:s antidopingprogram innebär en samlad ståndpunkt och ett samstämmigt arbetssätt, där målet är att kvalitetssäkra och certifiera vår verksamhet i syfte att vara fri från doping.

Här hittar du Svenska Roddförbundets Antidopingprogram

 

Förbundets kontaktperson vid antidopingfrågor

Tobias Wallerius

This is a mailto link 

Telefon: 08-699 64 39 

 

 

Mer information att ta del av

Här finns länkar till olika webbplatser som ger dig information kring vad som gäller. Dessa sidor uppdateras kontinuerligt och därför bör du alltid gå in och titta på respektive sida för att få den senaste informationen.

 När det gäller kosttillskott följer Svenska Roddförbundet SOK och Antidoping Sveriges kostpolicy.

 

  • WADA (World Anti-Doping Agency) upprättar årligen en dopinglista som gäller från 1 januari. Dopinglistan utgör en internationell standard i "The World Anti-doping Code".

 

  • Antidoping Sveriges hemsida finns alla dopingregler, dopinglistan och information om dopingkontroller. Det är just de saker som varje roddare och ledare är skyldiga att känna till enligt gällande regler.

 

  • På Antidoping Sveriges hemsida finns RÖD-GRÖNA listan där du kan kontrollera om ett läkmedel omfattas av dopingreglerna eller inte. Förteckningen omfattar enbart läkemedel godkända i Sverige för humant bruk.

 

 

Uppdaterad: 19 JAN 2022 20:05

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link