Hoppa till sidans innehåll

SR:s Tränarutbildningar


Idrottens tränarutbildningar

 

Morgondagens föreningar och aktiva behöver välutbildade ledare. Därför erbjuder Svenska Roddförbundet i samarbete med SISU Idrottsutbildarna tränarutbildningar för alla nivåer inom idrotten, från grund till elit. Utbildningarna är uppbyggda efter idrottens behov och är gräns-överskridande och grenspecifika. Vi tror att vi kan lära oss mycket av varandra i olika idrotter.

 

 

Plattformen

Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå kallas Plattformen.Här får deltagarna grunderna för att blir en positiv och självständig idrottsledare för barn och ungdomar. Deltagarna utvecklar sina ledaregenskaper och knyter nya kontakter med andra ledare inom olika idrotter. Plattformen tar upp ämnen som barn och ungdomars utveckling, barnet/ungdomen i centrum samt ledarskap och pedagogik i praktiken. Utbildningen är likvärdig oavsett distrikt och vilken idrott ledaren är verksam i. Utbildningen kräver inga förkunskaper.

 

 

 

Grundtränarutbildningen

Generell del

Grundtränarutbildningen är en fortsättning och påbyggnad till Plattformen. Utbildningen innehåller tränarskap och träningslära i tre nivåer. Deltagaren genomför också tränarpraktik och bedriver sedan självstudier på hemmaplan. Utbildningen ger möjlighet till nätverksbyggande mellan idrotter, för att ta till vara varandras olika kunskaper och erfarenheter. Utbildningen genomförs, liksom Plattformen, av SISU i respektive distrikt.

 

Grenspecifik del

Grundtränarutbildningen innehåller även en roddspecifik del i tre nivåer som Svenska Roddförbundet ansvarar för. Utbildningen innehåller grenspecifik träningslära, roddteknik, regelkunskap, materiallära mm.

 

Det finns även en folder att ladda ner som beskriver tränarutbildningarna

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:51 Skribent: Tobias Wallerius

GTU

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link