Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Wallerius (Rodd)

Kallt vatten seminariet 2021


Under våren 2021 genomförde vi seminariet "Kallt vatten" i samarbete med Östra Roddistriktet via Microsoft Teams. Det var mycket uppskattat och gav en del tankar att ta med sig hem i respektive klubbs säkerhetsarbete. 

Per Lundberg SR:s utbildningsansvarig inledde kvällen och tog upp bakgrunden med kvällen och hur SR jobbar med utbildning. Först ut av våra föreläsare var Chris Lindqvist. Chris är brandman och sjukvårdsansvarig. Han gav oss en bild av vad som kan ske i kroppen när en person hamnar i kallt vatten och vilka risker det kan medföra. 

Kvällen fortsatte med Jens Nordqvist. Jens som är fd Olympisk kanotist som delade med sig av en händelse när han tränat själv under vintern och kapsejsat en bit ut från land. Jens beskrivning om hur omdömmet och bettendet kan förändras i krissituation gav många funderingar. 

SR:s Utvecklingskonsulent gick igenom hur roddförbundet kan vara ett stöd för klubbarna och gick igenom det nya materialet "Säker och trygghet - i din roddverksamhet" som vi önskar att alla klubbar ska jobba igenom för att hitta det bästa arbetssättet efter dina förutsättningar. Gärna med stöd från oss på SR. Det finns att ladda ner här 

Presentationen från kvällen finns för nedladdning här. Är du intresserad av att ta del av den inspelade föreläsningen så ta kontakt med kansliet på This is a mailto link 

Uppdaterad: 13 APR 2021 14:02 Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link