Hoppa till sidans innehåll

Idrott för nyanlända


Vem ska jag kontakta om jag vill ordna träningar för asylsökande eller ensamkommande barn?

Det bästa är att du kontaktar ditt distriktsidrottsförbund eller SISU Idrottsutbildarna distrikt. Varje distrikt har en koordinator som arbetar specifikt med den här frågan.

Hitta din kontaktperson.


Vad ska jag tänka på innan vi börjar? Finns det någon checklista?

Viktigt är att göra det enkelt och våga. Idrott finns över hela världen och kräver inte att du kan språket innan du börjar. Öppna upp för fler att vara delaktig i er idrott, det kanske är samma som de utövat tidigare, eller så är din idrott helt ny.

Fundera över vad ni vill göra och varför. Förankra idéerna i föreningen och diskutera gärna upplägget tillsammans med de ni vill bjuda in. Vad vill ni göra?

Tänk på att andra organisationer kan vara bra samarbetspartners, t.ex Röda korset, kyrkan eller BRIS.


Vilket stöd, i form av kunskap och bollplank, kan vi få?

Distriktens koordinatorer hjälper er med att se hur just er förening kan öppna upp och ge nyanlända möjlighet att vara en del av er förening. De stödjer er i förberedelserna och med att komma i kontakt med nyanlända, eller att skapa meningsfull väntan för personer som är på flykt och befinner sig på flyktingboenden eller liknande.

Koordinatorerna har stor kunskap att delge, och goda kontakter med andra aktörer som Rädda barnen, Röda korset, BRIS etc. som kan bistå med kunskap och kontakt.

Finns det exempel på andra som lyckats?
Det finns ett gäng exempel på distriktens hemsidor idag. Du hittar till de olika hemsidorna via rullistan i vänsterspalten.

Uppdaterad: 02 MAJ 2016 13:36

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link