Hoppa till sidans innehåll

Återstartsstöd


Idrottsminister Anders Ygeman meddelade i februari att idrottsrörelsen ges ytterligare stöd för att kompensera de negativa konsekvenser som idrottsverksamheter drabbats av i samband med återinförda restriktioner. Svenska Roddförbundet har för ett tag sedan fått planen för vår del av återstarten godkänd av Riksidrottsförbundet.

Pengarna ska enligt regeringen främst gå till insatser för att nå barn och unga som lämnat idrotten under pandemin. Stödet ska hjälpa idrottsföreningar att starta upp verksamhet så att fler barn och unga blir aktiva i idrotten.

Roddförbundets styrelse beslutade under våren att stödet främst ska gå till de mindre och medelstora föreningarna. Flera föreningar har redan fått tag del av stödet. Nu öppnar vi upp för samtliga föreningar att söka. Vi är positiva till samverkan mellan olika roddklubbar.  

Syftet med stödet är att främst få fler barn och unga att bli aktiva i roddsporten. Det kan göras på olika sätt och vi vill att detta stöd ska gå till aktiviteter som annars troligen inte blivit av eller om denna resurs kan göra befintlig aktivitet ännu bättre för att locka fler nya eller att tidigare aktiva ska hitta tillbaka.   

De klubbar som är intresserade av att ta del av återstartsstödet kontaktar föreningsutvecklare Tobias Wallerius på This is a mailto link En handlingsplan för genomförandet av återstarten tas fram i samverkan med Tobias.

Faddersystem  

För de föreningar som har behov har vi ett antal faddrar som är redo att hjälpa till. Föreningen får stöd av en resurs (en utsedd fadder) för genomförandet av ett antal aktiviteter. Aktiviteten skulle kunna vara en roddskola under upp till två veckor eller ett antal prova-på aktiviteter. Klubben kommer fram till en handlingsplan tillsammans med Roddförbundet och faddern, och faddern är med och planerar, genomför aktiviteten och engagerar nya och befintliga medlemmar.

Ett krav för att din roddklubb ska få stöd är att ni har en plan för hur återstartsprojektet ska leva vidare det kommande halvåret. Ni måste också efter avslutad aktivitet skicka in en återrapport som bland annat innehåller frågor om hur många nya tränare och aktiva som fortsatt i er verksamhet.

När? Aktiviteterna måste vara planerad senast i september och genomförd senast 31/12–22.

Intresserad? Hör av dig till Svenska Roddförbundets föreningsutvecklare Tobias Wallerius på This is a mailto link för vidare diskussion och ansökningsformulär.

Uppdaterad: 13 JUN 2022 11:36 Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link