Hoppa till sidans innehåll

Gymnasierodden 2020

07 SEP 2020 15:14
Gymnasierodden blir av tisdagen den 29 september! Nu väntar vi på anmälningarna, som skall vara arrangören tillhanda senast torsdagen den 24 september.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2020 15:14

Vi har hitintills fått svar på enkäten från två skolor. Det är Franska Skolan och Tyska Skolan, som ställer upp i alla inriggarklasser i Gymnasierodden 2020. Vi tror att det även kommer lag från ISSR och andra skolor.
Naturligtvis måste vi beakta Folkhälsomyndighetens (FHMs) samt Riksidrottförbundets (RFs) restriktioner och förtydligande av dessa riktlinjer under rådande pandemi. Restriktionerna är:
a) Vi kommer inte att tillåta någon publik under tävlingen (möjligen kan vi fixa en youtube-sändning, som kan ses från skolan eller någon annanstans). Respektive skola får utöver deltagande besättningar ha en ledare per lag.
b) Vi kommer inte att tillåta tävling i åttor på grund av FHMs restriktioner om max 50 personer. Det innebär att årets Gymnasierodd enbart kommer att ha fyra inriggar-klasser (personal, flick, pojk och mixed).
c) Vi kommer att ändra tiderna mellan loppen till 20 minuters mellanrum, så att vi klarar kravet på 50 deltagande (= funktionärer, ledare och tävlande) vid tävlingen. Detta kommer att regleras genom att deltagare som har tävlat färdigt lämnar tävlingsområdet efter sin medverkan. Vi återkommer med riktlinjer för detta i ett PM för tävlingen, då startlistan är färdigställd.
d) Arrangörens faciliteter för dusch och omklädning är mycket begränsade i Corona-tider, så vi ber deltagarna att klä om hemma eller i skolan och komma i tävlingsdräkter direkt till tävlingsplatsen vid Källhagen. Båtarna har då redan släpats till Sjöhistoriska Museets brygga. Även detta kommer att utförligt beskrivas i PM:et.
Samtliga i denna nyhet namngivna skolor tränar hos Stockholms Roddförening, men det finns fortfarande några träningstider kvar i SRF. Framför allt så finns det gott om träningstider i övriga roddklubbar runt Stockholm. I inbjudan, som du hittar här, finns en förteckning på kontaktpersoner i andra klubbar. 
Välkommen till Djurgårdsbrunnsviken den 29 september!
Skribent: Bo Berglund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Östra RDF
c/o Eli Zlotnik, Primusgatan 110
112 67 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0707206417
E-post: ordforande@ostrarodd...