Hoppa till sidans innehåll

Styrelse


Ordförande

Mats Almlöw
Övre Kvarngatan 18
554 47 Jönköping
This is a mailto link
070 333 13 48 
Min historia:
Mats har sin bakgrund i Försvarsmakten med tjänstgöring både nationellt och internationellt. Han lämnade Armén 2001 och övergick till att arbeta inom skolväsendet. Under sina 7 år som VD och skolchef för Grennaskolan Riksinternat, en av landets tre internatskolor, kom han i kontakt med rodd och såg vilka mervärden som fanns med sporten.
I början av 2014 gick han in i styrelsen för Jönköpings Roddsällskap, Smålands äldsta idrottsförening bildad 1884, och var delaktig i en resa för att ta rodden till högre höjder i Jönköping. Samarbete med Jönköping University, Baltic Cup 2015, roddgymnasiet till Sandagymnasiet 2017 och EM för universitetsrodd i Jönköping 2019 är resultat av satsningen. 
   
 

Ledamot

Ansvarsområde: Kommunikation

Charlotte Van der Vlist

This is a mailto link

Företagsekonom som gillar att bygga broar och brinner för lika möjligheter för alla. Uppvuxen och utbildat i Nederländerna där jag främst har jobbat med att förbättra samarbete mellan olika teams och effektivisering av affärsprocesser. Jag har även gjort en del volontärarbete hos olika typer av föreningar och jag trivs bäst när jag kan driva projekt framåt.
   

Ledamot

Ansvarsområde: Regatta och marknad

 

Kenneth Alfelt 

This is a mailto link

 

Jag har min bakgrund i IT branschen de senaste åren som ansvarig för Science Park Skövde med specialitet IT, automation samt spel/gamification.

Har varit aktiv i ett antal roddklubbar genom åren såsom Malmö Roddklubb, Stockholm Roddförening och nu Jönköpings Roddsällskap.

Förbundskapten för juniorerna samt styrelsearbete i SR 1983-1984.

På meritlistan finns ett antal SM tecken både på junior samt senior sidan. Nordisk mästare 1980. På senaste åren har det blivit masters VM i Köpenhamn, Bled, Sarasota & Budapest.
   
 

Ledamot

Ansvarsområde: Landslag och internationella kontakter

Frida Svensson
 
   
 

Ledamot

Ansvarsområde: sekreterare, junior och bredd och motion

Veronica Källström
This is a mailto link 
Till vardags arbetar Veronica som språklärare i Kälarne och Hammarstrand, Jämtland. På fritiden är hon engagerad i Kälarne IK Rodd som ungdomsledare, och ägnar sig åt rodd för motion och avkoppling. Som junior kom hon i kontakt med rodd hemma i Kälarne och fastnade direkt för sporten, tränade några år innan det var dags för gymnasiet och en flytt långt från klubben. När hon senare återvände till hembygden ville hon tillbaka till rodden, denna gång som ledare och motionär. Veronica har varit aktiv i klubben sedan 2014 och vill bidra, med pedagogisk erfarenhet och sitt intresse för rodd, till det roligaste uppdraget av alla; att introducera roddsporten för nya generationer!
   
 

Ledamot

Ansvarsområde: Vice ordförande och kassör 

 

Anders Joelsson
This is a mailto link
070-3703018
Anders fostrades som tävlingsroddare i Strömstad Roddklubb och är numera engagerad i Hammarby Rodd, både som ledare och aktiv. Han har tävlat varje år sedan fjortonårsåldern varav några år vid millenieskiftet även på landslagsnivå. Anders har utöver det egna tävlandet ett stort engagemang för föreningsverksamheten och har jobbat aktivt för att verksamheten i egna föreningen ska förbättras och växa. I det civila är Anders affärsenhetschef på för konsultverksamheten på Polygon|AK
   
 

Ledamot

Ansvarsområde: klubb och distriktsutveckling 

Kalle Lindholm 

Jag började med rodd i IK Trimer som sjuåring 1977. Var med från starten i Kälarne IK då min far tog med roddsporten till Jämtland när familjen flyttade dit 1983.
Jag genomförde en elitsatsning under många år som ledde till landslagsuppdrag både på junior och seniornivå.
Mina bästa meriter är från 1995 då vi nådde en tredjeplats på Luzern och en fjärdeplats på VM i fyrsculler lättvikt. Elitsatsningen ledde till en flytt från Jämtland och att jag kom att ro för SPIF under större delen av 90-talet.
Från 1992 har jag också varit verksam i UARS och har rott tio universitetskapprodder mot LURK samt hjälpt en mängd studenter med att ta sina första årtag, men också stöttat UARS-roddare som velat mer med sin idrott.
Under åren som aktiv roddare deltog jag också i flera klubbstyrelser och har oftast haft uppdrag riktade mot utbildning och träning. Jag är docent vid Uppsala universitet och arbetar som forskare och lärare i arkeologi. I mitt arbete leder jag eller deltar i ett flertal nationella och internationella forskningsprojekt.
Jag undervisar på alla nivåer av universitetsutbildningen inom arkeologi, samt handleder ett flertal studenter och doktorander.
Genom mitt arbete har jag erfarenhet av projektarbete samt olika typer av styrelseuppdrag, på institutions- och universitetsnivå, eller i samverkan med samhället utanför universitetet. Utöver dess erfarenheter så har jag sedan 2006 varit engagerad med ledningsuppdrag i hemvärnet. Under de senaste fyra åren har jag tränat ett ungdomsfotbollslag bestående av pojkar födda 07. På fritiden tränar jag gärna, även om det tyvärr sällan blir i en båt."

 

 

 

Uppdaterad: 29 MAR 2022 10:32

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link