Gå till innehåll
Svenska Roddförbundet
Svenska Roddförbundet

Kallt vatten seminariet 2021

En bild

Under våren 2021 genomförde vi seminariet "Kallt vatten" i samarbete med Östra Roddistriktet via Microsoft Teams. Det var mycket uppskattat och gav en del tankar att ta med sig hem i respektive klubbs säkerhetsarbete.

Per Lundberg SR:s utbildningsansvarig inledde kvällen och tog upp bakgrunden med kvällen och hur SR jobbar med utbildning. Först ut av våra föreläsare var Chris Lindqvist. Chris är brandman och sjukvårdsansvarig. Han gav oss en bild av vad som kan ske i kroppen när en person hamnar i kallt vatten och vilka risker det kan medföra.

Kvällen fortsatte med Jens Nordqvist. Jens som är fd Olympisk kanotist som delade med sig av en händelse när han tränat själv under vintern och kapsejsat en bit ut från land. Jens beskrivning om hur omdömmet och bettendet kan förändras i krissituation gav många funderingar.

SR:s Utvecklingskonsulent gick igenom hur roddförbundet kan vara ett stöd för klubbarna och gick igenom det nya materialet "Säker och trygghet - i din roddverksamhet" som vi önskar att alla klubbar ska jobba igenom för att hitta det bästa arbetssättet efter dina förutsättningar. Gärna med stöd från oss på SR. Det finns att ladda ner här Pdf, 270.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Presentationen från kvällen finns för nedladdning här Pdf, 1.3 MB, öppnas i nytt fönster.. Är du intresserad av att ta del av den inspelade föreläsningen så ta kontakt med kansliet på tobias.wallerius@rodd.rf.se

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Författare: Mattias Joelsson

Partners