Hoppa till sidans innehåll

SR har tecknat avtal med Consid, Sitevison om ny hemsida

22 MAR 2022 08:43
  • Skapad: 22 MAR 2022 08:43

Riksidrottsförbundet (RF) publicerade i slutet på 2021 sin nya digitala inriktning mot 2025. Det som påverkar oss i Svenska Roddförbundet, Roddistriktsförbunden och fler av våra föreningar är när Idrottonlines hemsideverktyg släcks ner 31/12 2022. 

SR har nyligen skrivit avtal med Consid som ny hemsideleverantör. Sidan är baserad på CMS som heter Sitevision. Sitevision var ett av två alternativ som RF rekommenderade oss att välja. Det är en stor aktör på den svenska marknaden och har 25% av den totala hemsidemarkanden i Sverige och används av över hälften av landets kommuner. Flertalet andra förbund (SF) har också valt denna lösning.

Den nya hemsidan på rodd.se kommer att publiceras under hösten och RDF:en kommer som i den tidigare lösningen erbjudas att vara med som en undersida.

Consid har även startat upp bygget av ett baspaket som ni föreningar kan köpa till ett förmånligt pris. SR ser fördelar med att vara på samma plattform men det beslutet är upp till respektive förening.

Consid via sitevision är en enkel plattform att redigera sitt innehåll i och det finns gott om stöd att få i form av inspelade videoklipp hur ni redigerar er nya hemsida mm och en rad olika funktioner och moduler ni också kommer kunna få tillgång till.

Se bifogad PDF för mer info om vad som ingår samt kostnad för er förening som önskar ta del av deras erbjudnande.

Det finns även stöd genom en lärgruppsplan från RFSISU innan ni fattar ert beslut. Här finns även fler leverantörer för er att välja kring.

 

Vid frågor kring Consid ta kontakt med Louise Ohlin This is a mailto link 0732-30 00 51. För övriga frågor kontakta kansliet på This is a mailto link

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link