Hoppa till sidans innehåll

Sök återstartsstöd 2022 från Svenska Roddförbundet (SR)

05 APR 2022 10:25
Idrottsminister Anders Ygeman meddelade i februari att idrottsrörelsen ges ytterligare stöd för att kompensera de negativa konsekvenser som idrottsverksamheter drabbats av i samband med återinförda restriktioner.
  • Skapad: 05 APR 2022 10:25

SR har nyligen fått sin plan för vår del av återstarten godkänd av Riksidrottsförbundet. Pengarna ska enligt regeringen främst gå till insatser för att nå barn och unga som lämnat idrotten under pandemin. Stödet ska hjälpa idrottsföreningar att starta upp verksamhet så att fler barn och unga blir aktiva i idrotten.

SR:s styrelse har beslutat att stödet främst ska gå till de mindre och medelstora föreningarna. Vi vill främst hjälpa de föreningar eller nätverk/kluster som har det svårast i återstarten och behöver mest hjälp. Detta ger oss på SR mer möjligheter att arbeta uppsökande och skapa ett större engagemang.

Som regeringen beskriver ovan är syftet att återstarta för att främst få fler barn och unga att bli aktiva i vårt fall roddsporten. Det kan göras på olika sätt och vi vill att detta stöd ska gå till aktiviteter som annars troligen inte blivit av.   

Faddersystem  

De klubbar som är intresserade av att ta del av SR:s återstartsstöd kontaktar SR:s föreningsutvecklare Tobias Wallerius på This is a mailto link En handlingsplan för genomförandet av återstarten tas fram i samverkan. Föreningen får stöd av en resurs för genomförandet av ett antal aktiviteter av en utsedd fadder. Aktiviteten skulle kunna vara en roddskola under upp till två veckor eller ett antal prova-på aktiviteter. Klubben tillsammans med SR kommer fram till i handlingsplanen och faddern är med och planerar, genomför aktiviteten och engagerar nya och befintliga medlemmar.

SR rekryterar ett antal personer som faddrar. En fadder skulle kunna vara en landslagsaktiv roddare. Det skulle även kunna vara en nyckelperson i någon gren eller annan lämplig ledare som kommer ut och leder aktiviteter tillsammans med klubbens övriga nya eller mer erfarna ledare. 

Motkravet är att klubben planerar och genomför aktiviteterna och har en plan för kommande halvåret. Ni kommer också efter avslutad aktivitet svara ett formulär över hur många nya tränare och aktiva som fortsatt i er verksamhet.

När? Aktiviteterna måste vara planerad senast i september och genomförd senast 31/12–22.

Intresserad? Hör av dig till SR:s föreningsutvecklare Tobias Wallerius på This is a mailto link för vidare diskussion.

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link