Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Wallerius (Rodd)

PM samt uppdaterad info inför Swedish Open i roddmaskin 29/1-22

28 JAN 2022 14:47
Det har blivit dags för Svenska Roddförbundets första virtuella tävling 2022, Swedish Open. Vi kan stolt presentera 170 startade roddare, från åtta länder under morgondagens virtuella tävling.
  • Skapad: 28 JAN 2022 14:47

Första start är klockan 10.00 med Herrar junior B ror 1000 meter. Sista lopp är planerat att starta 14.30.

Startlista och info om tävlingen finns att läsa direkt hos Time Teams där loppen också går att följa live.

https://regatta.time-team.nl/swedish-open/2022/draw/races.php

För dig som skall ro lättvikt kommer organisationskommittén skicka ut separat mejl till dig med länk till Teams där invägning kontrolleras live. Du behöver därmed inte filma och skicka in utan kopplar upp dig på länken och släpps sedan in kontrollrummet. OBS HS lv har flyttats till egen starttid 13.10.  

För roddare och ledare kommer vi att erbjuda ett Teamsmöte ikväll fredag klockan 20.00 där vi går igenom genomförandet av tävlingen och det ges möjlighet att ställa frågor.

Du loggar in på mötet via länken som finns här. Klicka här för att ansluta till mötet

imagercy6.png

Vi vill också påminna om det som vi publicerat i tidigare inbjudan om Fair play, antidoping och hur du som deltagare kopplar upp dig till tävlingen .

  

Fair play

Svenska Roddförbundet kan komma och göra stickprov avseende invägning av lättviktsroddare och handhavande av roddmaskinen under loppet. Du behöver filma hela ditt lopp och sedan ta ett foto din PM-display efter avslutat lopp. Det är därför viktigt att du anget rätt adress med var du sitter och ror i din anmälan. 

Antidoping

Antidoping är viktigt för en ren och rättvis idrott. Representanter från Antidoping Sverige kan komma och göra stickprov och genomföra dopingprov i samband med ditt lopp. Vi förväntar oss att samtliga deltagare och ledare genomför Antidoping Sveriges webbutbildning https://renvinnare.se/ innan deltagande

 

Praktiskt/utrustning

Du behöver följande utrustning för att kunna delta på Swedish Open virtuellt:

  • En Concept2 roddmaskin som har en display/monitor av modell PM3, PM4 eller PM5.
  • En dator/laptop/PC med Google Chrome version 78 eller högre eller Microsoft Edge version 79 eller högre.
  • En USB A/B-kabel (så kallad skrivarkabel) som ska gå mellan din dator/laptop och monitorn. OBS! Man kan inte koppla upp sig på annat sätt än via denna kabel!
  • Internetuppkoppling helst via kabel men WiFi eller Bluetooth via mobilen kan funka.

Manualen för hur du kopplar upp dig kommer att mejlas ut till de som anmält sig. Du finner den även här. Titta också på Time Teams hemsida om hur det går till.

Du kommer att få bekräftelse till din mejl med en personlig kod för varje lopp du är anmäld i.

Logga in i god tid och följ instruktionerna på din roddmaskinsdisplay. Ca 2–3 min innan start ombeds du att sluta ro och avvakta startkommando. Både på din display och i datorn kommer du kunna följa hur du ligger till i racet. Man kan med fördel koppla upp sin datorskärm på storbild så att fler kan följa loppet. Tänk dock på FHM:s Covid-19-restriktioner och vistas inte fler än tillåtet antal personer i samma lokal.

  

Har du frågor så mejlar du oss på This is a mailto link

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link