Hoppa till sidans innehåll

Anders Joelsson vald till ny ordförande vid förbundsmöteshelgen i Borås

29 MAR 2022 16:51
Äntligen kunde vi genomföra ett förbundsmöte fysiskt igen. Det var föregående helg i Borås med Öresjö SS och Borås stad som värd för mötet.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2022 16:51

Vi hade inför mötet genomfört två kvällar på Teams för att kunna lägga mer fokus på att prata om det frågorna som behövdes diskuteras när vi var i Borås. Första kvällen handlade om landslaget och den andra om anläggning, föreningsutveckling och arbetet inför mästerskapshelgen i inomhusrodd. Är du intresserad av att se dessa i efterhand så skicka ett mejl till This is a mailto link

 

Lördagens program startade med en inspirationsföreläsning med Göran Persson. Göran är Inspirationskonsult och pratade bland annat om hur positiva beteende smittar av sig och hur organisationer arbetar för att lyckas bäst. En bra och inspirerande föreläsning för att starta upp förbundsmöteshelgen.

   

Lördagen fortsatte med presentationer om sponsringsarbetet följt av en kort presentation av SR:s nya projektledare Emma Andersson i projektet om inkludering, demokrati och delaktighet. Vi pratade om återstarten av verksamhet efter Covid -19.

Propositioner och motioner gicks igenom och diskuterade. Mest tid lades på propositionen som Kalle Lindholm från styrelsen föredrog om hur vi får bäst effekt av våra roddistrikt framöver. Den efterföljders av en intensiv diskussion av föreningarna. Vi behöver arbeta gemensamt för att öka roddare och ledare var vi överens om.

Dagen avslutades med middag där Kultur och fritids ordförande i Borås Pelle Höög var värd.

 

Söndagen

 

På söndag var det dags för förbundsmötet. 21 föreningar och 2 distrikt var på plats med ombud. Pelle Höög, ordförande i kultur och fritid i Borås var ordförande på mötet på ett förtjänstfullt sätt. Handlingarna gicks igenom och lades till handlingarna.

Anders Joelsson blev vald till ordförande. Frida Svensson omvaldes. Nya ledamöter i styrelsen är Charlotte Andersson Avesta RK, Henrik Nilsson Stockholms RF och Per-Olof Claesson Öresjö SS. Till internrevisor valdes Katarina Maiqvist Mölndals RK med Maria Fredriksson, Mölndals RK som suppleant. Vi får be att återkomma med presentation av de nya ledamöterna.

Mats Almlöw avtackades av efter 5 år som ordförande. 

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link