Hoppa till sidans innehåll

Uttagning till VM i Sarasota, USA

07 AUG 2017 17:04
Landslagsledningen har tagit ut nedanstående båtar till Världsmästerskapen i rodd 2017 som kommer att gå 24 september - 1 oktober i Sarasota, USA.
  • Skapad: 07 AUG 2017 17:04

Uttagning VM 2017 Sarasota, USA

Under säsongen 2017 arbetar vi med att utveckla våra roddare samt att identifiera potentiella lag mot OS 2020. Inför VM i Sarasota har vi valt att satsa på en lagbåt i respektive dam och damlättviktsklassen med inriktning mot OS 2020. Vårt mål för dessa båtar är att under 2018 etablera oss på en nivå som lägst motsvarar olympisk kvalificering. Utöver lagbåtarna representeras Sverige av 2 singelroddare med Emma Fredh i LW1x och Anders Backéus i M1x.

Landslagsledningen har tagit ut nedanstående båtar till Världsmästerskapen i rodd 2017.

M1x
Anders Backéus                  Vaxholm

Anders har under 2017 gjort stora framsteg i singel med en 10:e plats på världscupen i Luzern och en 11:e plats på EM i Racice. Anders har framförallt utvecklat sin teknik och det känns bra inför VM där målsättningen är att kvalificera sig till semifinal.

LW1x
Emma Fredh                       Öresjö

Emma är vårt starkaste kort inför VM och målsättningen är att ta en medalj. Årets främsta resultat är EM guldet ifrån Racice och målsättningen för VM är att ta en medalj.

LW2x
Annie Svensson                   Falkenberg
Lovisa Wallin                      Falkenberg
Alice Ekros                          Jönköping

På damlättviktsidan har vi en spännande grupp med unga tjejer bakom Emma Fredh som arbetar hårt för att ta sig till världseliten. Gruppen har tagit stora steg under de sista året med Annie Svensson i spetsen, Annie har under som bästa resultat under 2017 en 8:e plats i LW1x på världscupen i Poznan samt en finalplats på U23VM i Plovdiv. Alice Ekros har gjort strålande prestationer på JEM med en 4:e plats och JVM med en fin 5:e plats. Lovisa Wallin har utvecklats strålande under sin tid i träningsgruppen i Jönköping och har visat en brant utvecklingskurva vilket motiverar att hon är med och krigar om platserna till VM även om hon idag saknar internationell erfarenhet. Vår målsättning är att kvalificera oss till semifinal samt att skaffa oss viktig internationell erfarenhet.

(En av Lovisa Wallin eller Alice Ekros kommer att komplettera Annie Svensson i LW2x under VM. Uttagningen fastställs senast den 13/8. Den som ej kvalificerar sig till dubbeln kommer att ro U23 EM i BLW1x.)

W2x
Anna Malvina Svennung     Norrtälje
Lovisa Claesson                  Öresjö

Även W2x är en nygammal kombination med Malvina Svennung och Lovisa Claesson. Malvina har efter OS 2016 valt att ta en paus ifrån tävlandet men fortsatt att träna hårt för att kunna komma tillbaka ännu starkare. Lovisa har haft en stark säsong i singel med vinsten på U23VM och 5:e platsen på EM som hennes starkaste prestationer. Det skall bli mycket spännande att se på vilken nivå de kan prestera under VM i konkurrens med världseliten vårt mål är att kunna nå en plats som motsvarar OS kvalificering.

Ledare
Thomas Lindberg                M1x
Leif Johansson                     LW2x
Petter Ljungström              W2x
Per Olof Claesson               LW1x            

FK/Per Olof Claesson          Team Manager

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link