Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser vid förbundsmötet 2019

03 APR 2020 20:25
Under förbundsmötet i söndags gick formalian för 2019 igenom och hur vi ska jobba vidare under 2020. Ett antal priser och stipendier brukar normalt delas ut. Detta får göras vid ett senare tillfälle under året. Nedan har du några av dessa:
  • Uppdaterad: 03 APR 2020 20:25

Årets Ledare

Denna utmärkelse delas årligen ut till en ledare som främjat svensk rodd.

 

Henrik Persson, Hammarby IF Roddförening

Henrik hör till den kategori människor som är nödvändiga för ideella föreningar. Han är engagerad i det mesta som händer i föreningen, i roller som från dag till annan kan skifta mellan sekreterare, nybörjartränare, juniorledare, snickare och båtfixare.  Hans glöd och engagemang smittar av sig och under åren har Henrik introducerat närmre 200 nya, oftast vuxna roddare på de mycket uppskattade nybörjarkurser som är föreningens huvudsakliga rekryteringsbas. Närhelst båthuset är öppet, eller ett läger eller en tävling är på gång kan man lita på att hitta Henrik där, ofta som drivande. Med ett sådant engagemang över längre tid anser vi att Henrik är väl värd att uppmärksammas för sina ledarinsatser.

 Årets ledare 2019

Årets Roddare

Årets roddare är en utmärkelse som årligen delas ut av förbundet till en eller flera roddare som under året utmärkt sig, både på och utanför tävlingsbanan.

 

Maria Berg, Helsingborgs RK

Årets roddare 2019

Bo P Kaiser stipendium

Detta stipendium delas årligen ut, i samband med förbundsmötet, till den manliga och kvinnliga roddare som under året gjort de största framstegen inom svensk roddsport och som personligen i övrigt kan betraktas som en god förebild för yngre roddare. Beloppet skall användas för träning vid utländsk roddförening.

 

Annie Nyman, Kungälvs RK

 

Jonas Richter, Akademiska RF

Annie NymanJonas Richter

 

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link