Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering Covid -19 från Roddförbundet (SR)

04 NOV 2020 14:51
  • Skapad: 04 NOV 2020 14:51

I gårdagens presskonferens från Folkhälsomyndigheten (FHM) fick vi höra att läget kring Covid – 19 återigen blivit väldigt allvarligt i Sverige vilket också börjar synas inom intensivvården.  

 Igår skärpes även de allmänna råden för Halland, Örebro och Jönköpings län. Nu är det åtta regioner som har skärpta allmänna råd. Det innebär enligt regeringen att sju av 10 svenskar omfattas av skärpta råd. Förändring kan ske snabbt men de gäller tre veckor i taget och år nu fram till 24 november.

Detta innebär för idrotten att man i dessa regioner bör avstå tävlingar och träningar i dessa regioner. Vi hör och läser att många roddklubbar följer dessa och kommunicerar på ett bra sätt och tar ansvar. Det är vi väldigt tacksamma för. Idrottsträningar kan dock genomföras för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Helst utomhus.

Undantag görs för yrkesmässig idrott. SR har under förmiddagen varit på möte med Riksidrottsförbundet (RF) och hur begreppet ”yrkesmässig idrott” ska tolkas.

RF tolkar det som att om Idrottsutövaren har idrott som sin huvudsakliga sysselsättning och befinner sig på nationell eller internationell elitnivå för seniorer inom den aktuella idrottsgrenen. Båda villkoren måste uppfyllas. (Det är inte styrt av den faktiska inkomsten utan nivån på utövaren eller laget)

Det som räknas inom dessa inom SR:s landslagsverksamhet är de ca 15 seniorer som är med SR:s träningsgrupp mot 2024 som fick mejl om detta för en vecka sedan angående detta. För dessa arbetar landslagsledningen med att ta fram ett protokoll med förhållningsätt och beteende som ska styra verksamheten i dessa tider.

Vi får fortsätta att vara uthålliga hålla ut och träna ensamma på hemmaplan eller tillsammans med familj eller närstående så vi ändå träffar.  

För frågor till SR This is a mailto link

Mer info från RF: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link