Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering av läget för kommande tävlingar

01 JUL 2020 21:10
I detta inlägg sammanfattar vi läget för de närmst planerade tävlingarna.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2020 21:10

Saker och ting börjar klarna gällande de roddtävlingar och våra regattaarangörer har jobbat hårt i det tysta på slutet med kontakter med polismyndigheter om vad vi får göra för att sedan göra egna bedömningar i samråd med oss på SR för att inte heller riskera ökad smittspridning. Det är vi mycket tacksamma för. 

Här följer en summering: 

Svenska Mästerskapen i kustrodd, 1-2/8 i Helsingborg. Helsingborgs RK har skickat in alla handlingar och kompleteringar till polismyndigheterna. Här väntar vi på svar och ett besked huruvida tävlingen kommer att genomföras eller eventuellt flyttas. Ett svar kommer att meddela till helgen. 

Rådaregattan 8-9/8 i Mölndal. Mölndals RK ställer in regattan. I det rådande Corona-läget ser man inte att det går att samla en organisation som kan genomföra regattan och har därför inte heller ansökt om polisens tillstånd.

Lilla Rådaregattan 29-30/8. Mölndals RK (MRK) vill genomföra regattan, vilket dock förutsätter att man får polisens tillstånd. MRK tror sig kunna organisera regattan enligt regler och rekommendationer, men ytterst är det polisen som måste bedöma att 50-personersregeln uppfylls. Det är möjligt att regattan utökas lite till att också innehålla några få klasser i mindre båtar för Junior A, utöver Junior B/C/D. Mer information kommer senare. 

Den 110:onde upplagan av Distanskapprodden och WAR 29/8. Vaxholms RF meddelar att de räknar med att tävlingen kan genomföras som planerat. Mer info finns på arrangörens hemsida 

 

Så fort ny information finns kommer vi att uppdatera er här på rodd.se 

Frågor hänvisas till This is a mailto link 

 

 

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link