Hoppa till sidans innehåll

Svenska Roddförbundet söker en till två utvecklingskonsulenter

02 JAN 2017 17:29
Vi vill nu stärka vår kommunikation och utveckling för att kunna vara ett kvalitativt stöd för våra föreningar och vårt förbund därför söker vi nu en till två utvecklingskonsulenter.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2017 13:58

Svenska Roddförbundets verksamhetsmål och idé 2020 är fler medlemmar i livfulla föreningar – fler besättningar på mästerskap. Rodd är en häftig idrott som kittlar dina sinnen. Vi erbjuder träning och tävling för alla i olika former och miljöer, både inom- och utomhus för individer såväl som i lag. Vi har ca 60 föreningar. Våra föreningar bedriver rodd i modern tävlingsrodd, kustrodd, kyrkbåtsrodd, tiohuggare, inomhusrodd, långfärd, studentrodd samt masters. Svensk rodd är inne i en fas där vi vill utveckla, rekrytera fler och behålla fler inom rodden. Dessutom vill vi organisera oss utifrån Riksidrottsförbundets nya verksamhetsidé och RFs anvisningar för barn och ungdomar.

Vårt kansli arbetar offensivt med att stödja våra föreningar, utveckla roddsporten och supporta våra landslag. Vi vill nu stärka vår kommunikation och utveckling för att kunna vara ett kvalitativt stöd för våra föreningar och vårt förbund därför söker vi nu en till två utvecklingskonsulenter. 

Arbetsuppgifter

Som utvecklingskonsulent hjälper du föreningarna att utveckla deras verksamhet och driver idrottslyftet inom roddsporten. Du administrerar och genomför utbildningar, driver interna projekt samt är med som processledare inom roddsporten. Som konsulent arbetar du även med att informera svensk rodd via våra aktuella kommunikationskanaler t.ex. hemsida och Facebook.

Profil

Du har erfarenhet av roddsporten, är van att kommunicera strategiskt via hemsida och sociala medier, du är drivande, initiativrik, arbetar flexibelt, har lätt för att samarbeta och är bra på att kommunicera. Med metoder för förnyelse och utveckling av organisation, verksamhet och arbetsformer stärker och utvecklar vi roddsporten tillsammans. Som utvecklingskonsulent är du dessutom van att driva utbildningsfrågor, ordna kurser och att genomföra föreningsbesök.

  • Du kommer att ansvara för vårt pågående projekt ”barn och ungdom 2020”
  • Du är ett stöd i föreningarnas utvecklingsarbete
  • Du samordnar, administrerar och hjälper till vid utbildningar
  • Du bevakar idrottsrörelsens viktiga frågor och kommunicerar detta till roddsverige
  • Du är delaktig i metodutvecklingsfrågor inom sporten
  • Du bygger nätverk och engagerar fler personer inom sporten
  • Du har datavana och behärskar Office programmen
  • Du innehar B-körkort

Tjänsterna är fördelade på en tillsvidareanställning 80-100 % och en visstidsanställning 50-100 % med tillträde snarast. Arbetet sker delvis på kvällar och helger och medför även en del resor då du kommer att ha hela roddsverige som arbetsområde. Vi ser gärna en placering på kansliet, men är inget krav. Möjlighet finns att anpassa tjänstens innehåll utifrån de sökandes kvalifikationer och intressen.

Vi ser fram emot din ansökan som ska innehålla: personligt brev, CV, kontaktuppgifter och eventuella löneanspråk. Ansökan skickas till This is a mailto link senast måndag den 23 januari.

Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Frågor

Besvaras av:

Camilla Karlsson, ordförande 073-682 43 48

Catarina Bergström, generalsekreterare 070-542 77 83

Skribent: Anton Vallgren
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link