Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Masters Roddförening SMRF upphör

04 JAN 2018 09:08
2011 bildades en formell förening, Svenska Masters Roddförening SMRF, med syfte att verka för utvecklande av masters rodd i Sverige och norden samt med målet att ekonomiskt kunna stötta svensk rodd.
  • Skapad: 04 JAN 2018 09:08

Föreningen agerade som ett formellt organ i kontakt med SR, regatta arrangörer och i kontakter avseende masters rodd inom norden. SMRF samordnade deltagande, främst i FISA World Rowing Masters Regatta, avseende båttransport och logi. Utöver detta engagemang var SMRF drivande i att skapa en motsvarande nordiskt masters regatta. SMRF hade också under ett antal år möjlighet att lämna ett ekonomiskt stöd till svensk ungdomsrodd.

 

Det är därför med sorg och vemod vi måste avsluta försöket med att samla svenska mastersroddare och andra supporters i detta mer formella organ.

Anledningen är helt enkelt att alldeles för få vill engagera sig och vara medlemmar. Varför det är på de viset finns det säkert massor av anledningar till.

Vi som försökt driva SMRF vidare har dock tyvärr inte hittat de nyckelfaktorer som kunnat vända trenden.

 

Därför har vi nu tagit beslut att formellt avsluta SMRF samt lämna vår lilla kassa ca. 40 000 kr, till Svenska Roddförbundet med en önskan att pengarna används till något kopplat till ungdomsrodd.

Det innebär också att vi stänger ned vår hemsida; https://svenskamastersroddforening.myclub.se/

 

Intresset för masters rodd är dock förmodligen minst lika starkt eller starkare idag som när SMRF bildades. Och Du kan följa samt delta i detta intresse via en öppen Facebook grupp med motsvarande namn och logga ”Svenska Masters Roddförening”. Bli medlem idag och bidra med tips råd, uppmuntran, mm i detta forum. För givetvis fortsätter vi ro så länge och mycket vi har förmåga till. Och givetvis bidrar vi efter förmåga och på olika sätt till att stötta svensk rodd och dess föreningar så mycket vi kan. Detta oavsett om det finns en formell förening för vår intressegrupp eller inte.

 

Vi ses på sjön och roddbanor i Sverige och internationellt

 

Avgående interimsstyrelsen:

 

Robert Vigert                          Bengt Nilsson                         Joachim Brischewski

Jan Andersson                        Anders Wånell

 

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link