Hoppa till sidans innehåll

Sista dagen på Junior VM 2017

06 AUG 2017 21:47
  • Skapad: 06 AUG 2017 21:47

 

Junior VM i Trakai, Litauen är över. Ett mycket bra arrangemang, proffsigt både för de aktiva och åskådarna och man har känt sig välkommen. Vädret har varit bra med rättvisa förhållanden på en fin bana. Hela 59länder och 750deltagare har varit med på detta JVM med mångfald av färger i både tävlingskläder och flaggor. Vi har haft en härlig och go harmoni i den Svenska truppen med mycket skratt men också en atmosfär där de aktiva peppat och stöttat varandra. De individuella prestationerna har varit bra där Alice stod för en fantastisk prestation där hon slutade på femte plats. 

Vi åker nu ifrån JVM sporrade och motiverande med nya erfarenheter och ny förståelse för det hårda  arbete/jobb som krävs för framtida framskridna placeringar. 

Kommentarer från våra juniorer efter detta års JVM:

Melker Persson (Falkenberg)  JM1x: 

Det har varit en jätte bra känsla att få vara på JVM när man får ta del utav hela atmosfären både i båten och på land. Det har fungerat jätte bra med allting både i båten och runtomkring. Det här är den roligaste roddtävlingen jag har upplevt och det kommer att bli ett minne för livet 

Elin Lindroth (Sollerön) JW2x:

Resultatet kanske inte blev det jag hade hoppats på men det har varit en sjukt kul upplevelse att få möta de allra bästa i världen! Man har fått med sig så mycket nya erfarenheter som man kommer ta med sig både på och utanför roddbanan. Nu har man verkligen sett hur bra de andra motståndarna är och det ger en enorm motivation till att träna ännu mer och bli ännu snabbare!

Annie Nyman (Kungälv) JW2x:

Vi hittade en rätt så bra känsla i D-finalen och de rullade på bra. Inrodden kändes bra och vi fick upp båten i takt. JVM har varit mycket lärorikt och jätte kul. Det är ju inte många som får uppleva detta, så bara att ha varit med har varit riktigt coolt. Man kan verkligen se detta som en motivation till kommande höstträning och såklart för hela roddkarriären. Så himla kul.

Elliot Moran (Mölndal) JM2-: 

Jag har tyckt att upplevelsen varit otrolig. Jag har bara varit med på tävlingar där det knappt funnits 6 båtar, så att starta i ett fält av 22 var väldigt kul. Miljön på banan var också otrolig, så mycket rodd överallt och så mycket folk. Dock är jag missnöjd och besviken på vår rodd som inte alls vägde upp till det vi haft i träning. 

Hugo Nerud (Mölndal) JM2-:

Det har varit helt fantastiskt att ha varit här och sett alla tävlande och inte minst uppleva ett mästerskap som tävlande själv. Sedan ser man att det finns mycket att arbeta på för att komma upp till de högre finalerna. 

Alice Ekros (Jönköping) JW1x:

Jag är jättenöjd med A-finalen, det kändes bra och det var ett tufft lopp men jag kunde fullfölja det tekniskt bra och ta ut de sista jag hade. Allt har stämt under tävlingen och hela veckan har varit bra, allt har stämt och det har inte varit något som hade kunnat vara bättre.

Hej då, Trakai och Worldrowing. Väl mött med nya fighter på JVM Tjeckien 2018.

Tack för en givande vecka,

Juniorgruppen

Joachim, Annelie och Maria 🇸🇪

 

 

Skribent: Maria Wilgotsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link