Hoppa till sidans innehåll

Resultat från European Indoor Rowing Championships 2018

08 JAN 2018 11:12
9 december 2017 avgjordes det europeiska mästerskapet i inomhusrodd för säsongen 2018 i Amsterdam.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2018 16:57

Samtliga resultat från European Indoor Rowing Championships finns här: http://www.nkindoorroeien.nl/en/results/

De 2 svenska deltagare Malin Faraasen och Magnus von Schenck från KK Eskimå i Karlskrona delade med sig sina erfarenheter från Amsterdam:

Svenska Roddförbundet (SR): Hur gick det på själva tävlingsdagen?

Malin: ”Vi är nöjda – det har varit en spännande upplevelse. Jag hade hoppats på att göra en tid på runt 07:30 men det höll inte riktigt – jag kom in på 7:38.1 en sekund sämre än mitt personbästa. Jag ledde halva loppet men orkade inte hålla hela vägen. Framförallt har jag lärt mig mycket om hur det är tävla på en stor tävling som jag tar med mig till CRASH-B i Boston i februari. Magnus var nöjd med sin femteplats i klass M50 på säsongsbästa 6:59.5.

SR: Hur upplevde ni stämningen av evenemanget?

Malin och Magnus: ”Det var en nästan overklig känsla när 1800 roddare i alla åldrar samlades i en sporthall i Olympia-området från 1928 i Amsterdam. 80 roddmaskiner stod uppradade i en välventilerad sval tävlingshall och lika många fanns uppsatta för uppvärmning i en anslutande hall. De tusentals i publiken kunde följa roddarnas tempo och position i fältet på en stortavla samtidigt som speakers bevakade fältet och utvecklingen. Engagemanget på tävlingen och för sporten var verkligen enorm - inte minst på ungdomssidan. Hela tävlingen live-sändes på Youtube och mediabevakningen hyllades i roddkretsarna på Facebook bl.a. av en roddare på Filippinerna och en i Kanada som ville följa oss.

SR: Skulle ni vilja adaptera sättet att tävla i inomhusrodd till Sverige?

Malin och Magnus: ”Tänk om vi kunde haft något liknande här i Sverige! En sondering av tävlingsuppläggen internationellt erbjuder god inspiration och variation. Det finns tävlingar med indelningar i åldersklasser och kombinationer av olika distanser både virtuellt via Internet eller där roddarna samlas fysiskt. För ett vidsträckt land som Sverige känns inspiration från Australiens nationella mästerskap naturlig - arrangera mästerskapet på flera orter samtidigt för bättre lokalt engagemang och breddning av sporten.”

SR: Tack för ett inspirerande samtal. Vi önskar er lycka till för säsong 2018.

VM i Inomhusrodd kommer att avgöras 17–18 februari i Alexandria, Virginia USA.

Här hittar du information angående inomhusroddtävlingar i världen: http://www.indoorrowinginfo.com/calendar.html

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link