Hoppa till sidans innehåll

Rapport från juniorläger Bosön

05 NOV 2020 08:14
  • Uppdaterad: 05 NOV 2020 08:14

Onsdag till söndag genomfördes juniorernas traditionsenliga höstläger på Bosön. 23 deltagare och 7 ledare från 14 olika klubbar var med och rodde, tränade olika typer av fys på land, hade tävlingar, utbildade sig, jobbade med värdegrund, inspirerades av fantastiska Frida Svensson, skrattade, åt och sov gott.

För att hålla lägret så Covid-säkert som möjligt förlades större delen av aktiviteterna utomhus. Gå-fotboll, backlöp, kasta prick med kottar, löpskolning var några av de grenar som genomfördes. Vi körde också simteknik, MAQ-träning och stafett med Josef som extremt snabb hare på Bosöns löparbanor.

Juniorerna fick också besättningsvis presentera juniorernas ledord: glädje, gemenskap, hälsa, professionalism och delaktighet. Gruppen professionalism bidrog med denna snygga video. Humor, allvar, lekfullhet och seriositet i en härlig blandning!

Helgen avslutades med ett långdistanslopp på ca 4 km där det tävlades i bästa totaltid och minsta split (vändning inräknat). Kul att se att några av våra ”förstagångare” var med och tog hem segern!

Som alltid vill vi tacka några lite extra utan vars hjälp vi inte hade kunnat genomföra ett så här fint och Covid-säkert läger:

Lidingö Roddklubb för utlåning av båtar, bryggor, parkeringsplatser och stort och hjärtligt engagemang. Extra roligt att i år ha med en aktiv från klubben på lägret också!

Hammarby, Norrtälje, Stockholms RF och Vaxholm för att ni lånade ut båtar, trailers och följebåt! Inget läger utan ert stöd!

Bosöns personal för professionellt och trevligt bemötande samt en flexibilitet för att fixa utmaningarna med pandemin på bästa sätt!

RIG rodd Sanda åk 3 Ruben och Jonna för gott ledarskap, fint genomförda träningspass och pepp till era yngre roddkamrater.

Juniorledningen för planering, genomförande och gott samarbete.

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link