Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Åkullalägret 28-30 juli

11 AUG 2016 16:34
På torsdagsförmiddagen samlades ca 55 entusiastiska roddare, ungdomsledare, vuxna ledare/föräldrar i natursköna Åkulla som ligger 2 mil österut från Varberg.
Klicka in och läs mer nedanför.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2017 15:08

På torsdagsförmiddagen samlades ca 55 entusiastiska roddare, ungdomsledare, vuxna ledare/föräldrar i natursköna Åkulla som ligger 2 mil österut från Varberg.

Avlastning och påriggning av båtar och sedan lunch.

På eftermiddagen var det roddträning mest i klubblag. På kvällen gick Hallands ungdomsmästerskap av stapeln där Falkenberg blev halländska mästare före Halmstad.

De andra klubbarna var goda supportrar och hejade på glatt. Innan läggdags blev det korv och hamburger grillning.

Yasjön som är 500m lång låg som en spegel när vi vaknade. Laddade med frukost och sedan roddträning i fyror. Ungdomsledarna hade mixat ihop åtta fyror med styrman, med roddare från olika åldrar och olika klubbar.

Fyra fyror fanns tillgängliga så först rodde ett gäng. Alla i besättningen satt på alla platserna i båten så många vändor in till bryggan blev det.

Samtidigt aktiverades det andra gänget med lekar på land. Så byttes de om.

Efter lunch samlades vi för en mycket bra genomgång av domare Maria Fredriksson om tävlingsreglementet.  Alla lyssnade intresserat och ställde frågor. Som läxa fick alla roddarna att de skulle gå och göra båtkontroller. 

När maten smällt var det dags att ge sig ut för ytterligare ett roddpass. Denna gång förberedde roddarna sig inför helgens tävling och rodde det som behövde tränas lite extra på inför Hallandsregattan. Ungdomsledarna fick prova på att vara domare.

Roddarna rodde till startlinjen och där tog ungdomsledarna hand om båtarna och gjorde linjen klar och så gick starten. Många starter blev det.

Alla roddarna gick en poängpromenad i vackra Åkulla bokskogar.

Som vanligt i Åkulla kom det en liten regnskur, denna gång precis när vi skulle äta lite smörgåsar innan det var läggdags.

55 personer hyste in sig i en liten byggnad. Förr i tiden stannade tågen i Åkulla och den gamla stationsbyggnaden är bevarad så där hade vi prisutdelning efter poängpromenaden och åt mackor.

En god nattsömn behövdes för att ladda till lördagens Hallandsregatta.

Alla ungdomsledarna var ute på vattnet och coachade med den äran.

Kul att se att de är så duktiga.

Ett stort tack till alla som varit med på lägret. Alla våra fantastiska roddungdomar, ledare m.m skötte sig exemplariskt.

Ett stort tack till Åkulla friluftsgård för de goda frukostarna, luncherna och middagarna.

Det är viktigt att allt fungerar med träning, mat, vila och sömn.

Ann-Sofi Stjernström

Skribent: Anton Vallgren
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link