Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Landslaget - Del 4

17 SEP 2017 19:35
  • Skapad: 17 SEP 2017 19:35

 

Lovisa Claesson, som startar tillsammans med Anna Malvina Svennung i damernas dubbelsculler är född 1995 (23 år). Lovisa största framgång hittills är guldmedaljen från årets U23-VM i Plovdiv i damernas singelsculler. Sedan Lovisas första internationella FISA-tävling som var Junior-VM 2012 har hon stadigt blivit bättre och bättre. Hon har under året deltagit framgångsrikt på både världscup och EM. Innan Lovisa tog guld på årets U23-VM hade hon två silvermedaljer sedan tidigare, både året 2015 och 2016.

Lovisas personliga mål med VM 2017 är att ta fram det som hon och Malvina har arbetat med under träningarna. För henne handlar det om att göra sitt allra bästa för att båten ska gå fort. Målsättningen med Lovisas satsning är att bli så bra som hon kan bli och framförallt att ha roligt under resan dit. Lovisa ser sig själv som en teknisk roddare som fortfarande har en del att utveckla rent fysiskt. Hon tycker att säsongen 2017 hittills har varit jättebra och att hon har tagit ett stort kliv framåt.

Vid sidan om träningen studerar Lovisa till ingenjör i Jönköping.

Lovisa ser fram emot VM, då hon tycker att både laget och formen är på topp. Under hela året har laget arbetat fram en bra gruppkänsla som de ska ta med sig till Sarasota. Lovisa uppskattade VM-lägret i Norrtälje. Hela laget sammansvetsades och att alla pass höll en hög standard. En känsla av att alla aktiva verkligen känner att VM närmar sig.

Lovisa har tagit fram den gamla dängan ”När vi gräver guld i USA " med GES och utsett den till lagets VM-låt. En annan låt som har tagit Lovisa genom flera test på roddmaskin är ”Highway to hell” med AC/DC.

 

Lovisa och Anna Malvina kommer att ro sitt första lopp måndagen den 25 september. I damernas dubbel är det 15 anmälda båtar. Efter VM ser Lovisa fram emot att ha en återhämtningsperiod där hon kommer att fokusera mer på sina studier och att hinna umgås med sina vänner.

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link