Hoppa till sidans innehåll

Nytt antidopingprogram för svenskrodd

17 OKT 2018 13:51
Svenska Roddförbundet har arbetat fram ett nytt antidopingprogram. Programmet är faställt av SR:s styrelse och gäller från den 26 september.
  • Skapad: 17 OKT 2018 13:51

 SR:s antidopingplan syftar till att hålla roddsporten ren från doping. En förutsättning för att detta ska fungera i ett förbundet är att samtliga förtroendevalda, tjänstemän och medlemmar känner till förbundets ståndpunkt i frågan. Alla medlemmar är skyldiga att känna till gällande regler samt medverka till att dopingkontroller kan genomföras. Att hålla SR:s grenar dopingfria är ett sätt att legitimera verksamheten. Om doping förekommer inom svensk rodd sänks idrottens tillförlitlighet vilket kan få förödande konsekvenser för SR och dess medlemmar.

Ett utarbetat program för att motarbeta doping är till nytta för förbundets medlemmar. Det är en lika prioriterad och viktig fråga för förbundet centralt, som för våra anslutna föreningar. SR:s antidopingprogram innebär en samlad ståndpunkt och ett samstämmigt arbetssätt, där målet är att kvalitetssäkra och certifiera vår verksamhet i syfte att vara fri från doping.

Här hittar du Svenska Roddförbundets Antidopingprogram

Läs mer på Antidoping 

Skribent: Per Hallmén Lundberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link