Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2017 – 2019

03 MAR 2017 16:49
Idrottslyftets övergripande syfte är: "Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten".
Öppet för ansökan!
  • Uppdaterad: 29 JAN 2018 16:57

Idrottslyftet 2017 – 2019

Idrottslyftets övergripande syfte är: "Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten". Läs mer http://www.svenskidrott.se/ekonomisktstod/Idrottslyftet/utgangspunkter/

Svenska Roddförbundet har skapat en utvecklingsplan för Idrottslyftet som beskriver vilka insatser vi tillsammans med våra föreningar ska genomföra för att roddverksamheten ska utvecklas i denna riktning. De specifika sökmöjligheter vi erbjuder er förening beskrivs nedan under 1-2.

Vill ni ha övergripande information om Idrottslyftet hänvisar vi till Riksidrottsförbundets hemsida.

Idrottslyftet 2017 Svenska Roddförbundets två sökbara områden är nr 1-2 nedan:

1.    Utrustning och trygghet. Idrottsytor, båtar och säkerhet: Föreningarna kan här söka stöd för projekt som leder mot effektmålen inom utvecklingsområden "Trygghet och säkerhet" samt "Material och utrustning. Föreningar ska kunna ha båthus, båtar och utrustning som möjliggör säker, trygg och anpassad träning och tävling med syfte att utveckla och behålla våra medlemmar. För att möjliggöra rodd för fler, uppmuntrar vi föreningar att också söka för att anpassa idrottsmiljön för att främja jämställdhet och tillgängliggöra för människor med funktionsnedsättningar. Föreningar uppmanas att lägga stor vikt på att skapa trygga och säkra föreningar, både i fysisk och psykisk betydelse. Hur vi bemöter varandra och att föreningarna tar ansvar till allas rätt att synas och höras. Att vi har ledare som har ett stort säkerhetstänk och föreningar som tillhandahåller tydliga riktlinjer kring säkerhetsaspekterna i och kring vår verksamhet.

2.    Träning och tävling. Föreningarna kan här söka stöd för projekt som leder mot effektmålen inom utvecklingsområden "Träningsverksamhet" samt "Tävlingsstruktur och former". Projekten ska ha tydliga kopplingar till arbetet med att gå "från triangel till rektangel" och svensk idrotts strategi 2025. Det betyder att vi skall skapa attraktiva träningar för alla åldrar för både bredd, motion och elit.

3.    Centralt kommer Svenska Roddförbundet att satsa på: a) Framtagning av utvecklingsmodell för "Träningsverksamhet", b) Utveckla utbildningssystemet för "Tränar- och ledarkompetens", i detta arbete ingår kostnader för framtagning av digitala material

Svenska Roddförbundets (SR) Idrottslyft är nu öppen för ansökningar fram till och med 10 april 2017. I år är det endast en ansökningsperiod. SR prioriterar de projekt som går i linje med kriterierna. SR meddelar beviljade anslag den 1 maj till föreningarna.

Utöver Svenska Roddförbundets Idrottslyft finns även Idrottslyftsmedel att söka hos respektive Distriktsidrottsförbund och SISU-distrikt, detta görs via er förenings IdrottOnline-sida!

Läs mer om SRs Idrottslyftplan för 2017-19

Distrikten fördelar medel till föreningar utifrån de behov som SF har identifierat samt till idrottsövergripande insatser, som utgår från lokala behov och vars innehåll därför kan variera från distrikt till distrikt. Distrikten arbetar inte längre med ett traditionellt ansökningsförfarande. För att som föreningsrepresentant få mer information om vilka möjligheter som finns för er förening att få stöd vänder ni er till distriktets kontaktperson för Idrottslyftet eller till den idrottskonsulent ni brukar ha kontakt med i andra frågor rörande föreningens utvecklingsverksamhet.

 http://www.svenskidrott.se/Ekonomisktstod/Idrottslyftet/Varvanderjagmig/

Förslag på utvecklingsområden:

  • Kompetenshöjande utbildningar för barn- och ungdomstränare/ledare
  • Utbildningar för styrelsen i hur man organiserar en förening på bra sätt
  • Anläggningsbidrag för att bygga ut eller bygga nytt, ex båthus, bryggor, bana. Går även att söka hos Riksidrottsförbundet http://www.svenskidrott.se/ekonomisktstod/Idrottslyftet/stodtillanlaggningarochidrottsmiljoer/
  • Samarbete med skolor i området.
  • Utbildning för tränare och ledare
  • Insatser för att föreningen ska arbeta efter idrottens gemensamma idéprogram "Idrotten vill" 
Skribent: Anton Vallgren
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link