Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

GEN-PEP instiftar priset Årets Peppare!

25 OKT 2016 15:57
GEN-PEP är en icke vinstdrivande organisation med visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.
  • Skapad: 25 OKT 2016 15:57

 Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. GEN-PEP lanserades under Almedalsveckan 2016.

Årets Peppare!

Nu har GEN-PEP  instiftat ett pris för att belöna en person eller organisation som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.  Vi tror på det goda exemplets makt och hoppas Årets Peppare ska inspirera och motivera. Hela samhället behöver arbeta tillsammans för att alla barn och unga ska ges samma möjlighet att leva ett aktivt liv, säger Prins Daniel, initiativtagare till GEN-PEP. För att hitta Årets Peppare kommer GEN-PEP samla in nomineringar från svenska folket. Nomineringar samlas in digitalt via GEN-PEPs hemsida. Nomineringen är öppen från 20 oktober till 25 november 2016.

Nominera Årets Peppare ska gå till en person, en organisation eller ett initiativ som med fokus på glädje och motivation fått många barn och unga i Sverige att röra på sig. Det är viktigt att vinnaren av Årets Peppare ska ha lyckats skapa motivation till fysisk aktivitet på ett lustfyllt och tillgängligt sätt. Nomineringar samlas in digitalt via GEN-PEPs hemsida.

Nominera härÅrets Peppare!

Nomineringsfasen pågår från 20 oktober fram till den 25 november. När nomineringsfasen har avslutats tar en jury vid för att utse en vinnare. Vinnaren presenteras under Idrottsgalan i Svt den 16 januari 2017.

Juryn

 H.K.H Prins Daniel

 Carolina Klüft, GEN-PEP, fd. Elitidrottare.

 Alexander Hermansson, barnprogramledare, underhållare, tv-profil.

 Britta Thedin Jacobsson, doktor i idrottsvetenskap, inriktning folkhälsa och fysisk aktivitet

 Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef Haninge kommun, ledamot av 2015 års Skolkommission.

 Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör.

Stephan Wilson, producent, programledare, barn- och sportprofil.

Skribent: Anton Vallgren
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link