Hoppa till sidans innehåll

Den 20 mars avgörs de första Virtuella Nordiska Mästerskapen i Inomhusrodd!

23 FEB 2021 13:09
  • Uppdaterad: 23 FEB 2021 13:09

Precis som vid SM I inomhusrodd kan du vara med bara du har tillgång till en Concept2 roddmaskin med PM3/PM4/PM5, en USB A/B-kabel samt internetuppkoppling. Det finns klasser från U11 år upp till masters i klassen 80+. Som grädde på moset finns även en supersprint på 200m för den som gillar kort och snabbt!

Här finns inbjudan på engelska och här finns lopplistan

Regattasystemet som kommer att användas är nederländska Time Teams. En manual på svenska för hur det fungerar med uppkoppling och rekommenderade inställningar hittar ni här.

Som ni kan läsa i inbjudan krävs inget klubbmedelmskap för att delta men Svenska Roddförbundet rekommenderar starkt att alla som tävlar, oavsett nivå, ålder eller tävlingsform, blir medlemmmar i en svensk roddklubb och löser tävlingslicens. I licensen, som kostar 200 kr, ingår nämligen en försäkring som skyddar dig under träning, tävling oc dessutom resa till träning och tävling. Klubbmedlemskap skapar också bättre förutsättningar för ren idrott då många idrottsföreningar är vaccinerade mot doping och eftersträvar att alla medlemmar har gått Svensk Antidopings e-utbildning Ren Vinnare bland annat.

Om du vill få kontakt med en roddklubb i närheten av där du bor finns en lista här. Om det inte finns någon förening i din närhet kan du gå med i nystartade Nationella Inomhusroddföreningen – NIRF

Har du frågor om inomhusrodd i allmänhet och NoM I synnerhet? Hör av dig till Roddförbundets ansvariga för inomhusrodd, Malin Källström, på This is a mailto link eller ställ din fråga i chatten på SRs Facebooksida.

Låt oss bli bästa nation på Nordiska Mästerskapen i Inomhusrodd – ju fler desto ROligare!

 

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link