Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dags att anmäla sig till SM i Inomhusrodd (Deltävling 2) & Intervju med Cecilia Velin som har satt flera världsrekord på roddmaskin

02 MAR 2018 09:49
  • Skapad: 02 MAR 2018 09:49

Den 4 mars är det sista anmälningsdagen för den andra deltävling i SM i inomhusrodd 2018. Tävlingen avgörs den 10 mars 2018 på Lidingö.

All information om tävlingen och hur du anmäler dig finner du här.

 

Vi hoppas på hälsa många deltagare välkommen på Lidingö den 10 mars!

För de som inte kan delta i SM i Inomhusrodd på Lidingö tipsar vi om att worldrowing har initierad en virtuell roddmaskinstävling mellan 7–11 mars.

Mer info om tävlingen och hur du kan delta hittar du här.

 

Svenska Roddförbundet pratade med Cecilia Velin om inomhusrodd.

Svenska Roddförbundet (SR): Cissi, du satt ytterligare ett nytt världsrekord på roddmaskin. Grattis! Hur många rekord har du hitintills och vilket rekord betyder mest för dig?

Cecilia Velin: ”Jag har nästan tappat räkningen :) Men har valt att inte skicka in alla rekord jag har slagit av olika anledningar. Men just nu har jag officiellt världsrekord på 100m, 1000m, 1min och 30min. Rekorden betyder olika mycket för mig. Vissa är betydligt svårare att slå än andra. Är väldigt nöjd med min tid på 1000m på 3.05.4.”

SR: Har du något tipps till de som vill börja tävla i inomhusrodd? Hur lägger du upp din träning?

Cecilia Velin: ”Roddmaskin kan i princip alla träna och det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för vad du kan köra för pass. Beror ju lite vad man är på för nivå och vill ha ut av träningen. Jag har en tränare som skriver mina program. Men tycker det blir roligare om man får teknikträning på roddmaskin”

SR: Vad fokuserar du på just nu?

Cecilia Velin: ”Just nu fokuserar jag på att få ut min kapacitet på vattnet. Så därför är jag i Australien och tränar under ett par månader. Vilket är bra och lärorikt! Vi alienerar vattenträningen med roddmaskin, löpning och styrka.”

SR: Vad är målet med hela din satsning? Hur har säsongen varit (berätta gärna om ALLT från världsrekord, evenemang du har varit med på, World Games, SM i Jönköping…)

Cecilia Velin: ”Jag siktar mot OS 2020. Jag gjorde min första säsong 2017. Då tävlade jag på World Games på roddmaskin där jag tog silver och brons och gjorde debut på SM där det blev 3:e plats i singel och guld i åttan.”

SR: När ska du försöka slå nästa världsrekord på roddmaskin?

Cecilia Velin: ” Jag har inte planerat att slå något rekord nu. Ibland sker det oplanerat på träningspass eller tester. Men nu ligger inte så mycket fokus på roddmaskin.”

SR: På vilka inomhusroddtävlingar ska du vara med i år?

Cecilia Velin: ”Tyvärr kan jag inte deltaga på någon inomhusroddtävling i år eftersom jag fortfarande är i Australien.”

SR: Tack för samtalet. Vi önskar dig lycka till för din satsning.

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link