Hoppa till sidans innehåll

Brev från Svenska Master Roddförening

17 JAN 2017 21:05
Gott nytt roddår 2017
Mastersrodd är större än någonsin nationellt och internationellt. Det är den snabbaste växande kategorin av roddaktiva. Det är fakta och det speglar förmodligen den allmänna hälsotrenden i västvärlden.
  • Skapad: 17 JAN 2017 21:05

Det var också anledningen till att vi 2011 startade intresseföreningen för mastersrodd i Sverige, Svenska Masters Roddförening www.mastersrodd.se, SMRF.
Syftet med SMRF är att stödja utvecklingen av mastersrodd i vårt land på olika sätt samt att stödja svensk roddsport, i första hand ungdomsrodd. Behovet av engagemang inom båda områdena är stort för att få vår sport att utvecklas.
I början var också intresset och engagemanget stort i SMRF och vi hade som mest ca. 40 medlemmar. Men intresset har svalnat så att vi idag endast är 14 medlemmar. Det är förståeligt om man ser det strikt ur ett personligt perspektiv. Många av dagens mastersroddare kan organisera och planera sina egna aktiviteter inklusive transporter till olika tävlingar bl.a. World Rowing Masters Regatta på egen hand.
Men ser vi det ur ett större perspektiv är det en olycklig utveckling. Behovet av en mer formell intresseförening, som kan agera plattform och kontaktyta, är större än någonsin. SMRF kan fungera som kontakt till enskilda personer, klubbar, regattaarrangörer, Svenska Roddförbundet SR, Nordiska Roddförbundet, för att mer samlat ta tillvara intresset från mastersrodd.
SMRF kan också:  hjälpa nya mastersroddare att få kontakt med varandra,   organisera gemensamma båttransporter,   boka gemensam logi,   ta fram profilkläder som stärker sociala band,   ordna träffar och läger både för nybörjare och mer etablerade roddare,  bidra till svensk ungdomsrodds utveckling genom olika insatser via medlemsavgifter och det överskott aktiviteter kan generera.
 
Det är de enkla skälen till att Du borde vara medlem, till och med oavsett om Du har som ambition att ro eller inte som mastersroddare. Stödmedlemmar med hjärta för svensk rodd är mer än hjärtligt välkomna inom SMRF.
Därför gör vi nu ett sista försöka att blåsa liv i SMRF igen så att intresseföreningen kan bli den viktiga samlande föreningen för mastersrodd som det finns behov av. Blir Du och dina kamrater medlemmar kan det bli verklighet. Lyckas vi inte blir vi tvungna att avsluta detta, i så fall korta, kapitel i svensk rodds historia. Det lilla kapital föreningen har tillfaller då SR och arbetet med att samla mastersroddare övergår till individuella initiativ i stället.
Med en förhoppning om att SMRF överlever sin existentiella kris tecknar SMRF interimistiska styrelse:
Robert Vigert Ordförande Bengt Nilsson Sekreterare Joachim Brischewski Kassör
Jan Andersson Ledamot Anders Wånell Ledamot

Skribent: Niklas Henningsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link