Hoppa till sidans innehåll

Styrelsens ord i coronatider

06 APR 2020 10:55
Att vi alla står alla inför en händelseutveckling som är fullständigt oförutsägbar är ställd utom allt tvivel.
  • Skapad: 06 APR 2020 10:55

Verksamheter och tävlingar från klubbnivå till OS ställs in eller flyttas framåt. De ekonomiska konsekvenserna drabbar alla verksamheter. Sammanfattningsvis kan detta år i historien sammanfattas som det år då nästan all verksamhet stoppades. Vi kan inte påverka utan istället "laga efter läge" och följa de rekommendationer som utges.

Riksidrottsförbundet (RF) följer dagligen Folkhälsomyndighetens direktiv och utgående från dessa utfärdar RF anvisningar till idrotten.

SR kommer inte ge anvisningar till er om hur ni ska agera utifrån rådande situation. Vi vill istället passa på att tacka alla klubbar som gör ett fantastiskt bra jobb med att ändra upplägg på träning samt följer RF:s råd om hur man ska hantera idrottsverksamheten just nu. Viktigt att komma ihåg är de direktiv från Folkhälsomyndighetens som är utgivna

  • Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
  • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  • Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper
  • Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel
  • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

SR kommer utan dröjsmål informera om sådant som berör klubbarnas dagliga verksamhet, planerade tävlingar och hantering av ekonomiska konsekvenser. SR för en dialog med våra nordiska grannar och internationella kontakter vad gäller planerade verksamheter på landslagsnivå.

Hjelmsjöregattan och Bajen rowing Race har redan ställts in med hänsyn till rådande läge. Beslut om Junior NM tas senast i början av maj i samråd med våra nordiska grannar.

Sannolikt finns det idéer vad gäller förändrad eller alternativ klubbverksamhet som kommer fram i dessa kristider. Klubben får gärna dela med sig av dessa via This is a mailto link så kommer vi att publicera dessa idéer som inspiration till övriga. Det är viktigt att vi alla håller ihop i ”roddsverige” och stöttar och hjälper varandra genom den här tiden.

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link