Hoppa till sidans innehåll

Styrelsens kommentar till artikel i sportbladet.se

17 MAR 2019 22:02
Vårt land vilar på en stabil grund som skapats av vår grundlag som ger oss rättighet att tycka, tänka och yttra i stort sett vad vi vill men med detta följer också ett ansvar.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 22:02

I fredags publicerades en artikel i Sportbladet.se angående jäv i uttagning.

I denna förekom namn eller tydliga syftningar på ansvariga och vissa av våra juniorer vilket styrelsen finner ytterligt olyckligt.

Styrelsen hoppas att de ideella ledare och de ungdomar som pekades ut kan bortse från detta och fortsätta att jobba med våra gemensamma satsningar. 

I detta sammanhang skall också framhållas att både extern och intern revisor har granskat arbetet, bland annat i jävsfrågan, under det gånga verksamhetsåret året i samband med revisionen, men inte funnit anledning att rikta någon anmärkning.

Under de senaste åren har SRs juniorlandslagsverksamhet förändrats på ett radikalt sätt. Från att ha varit en smal verksamhet enbart inriktad på de allra bästa har juniorlandslagsledningen gjort ett aktivt val att låta många vara med. I väldigt stor utsträckning på läger, i bred omfattning i tävlingar i nordiska sammanhang, och i viss mån även på JVM. Denna inriktning ligger helt i linje med RF’s intentioner.

Denna omsvängning har inte varit uppskattad i alla läger, men vi tror att vi behöver inkludera fler i förbundets verksamhet redan i tidig ålder, dock med fokus på deltagande snarare än prestation.

Ledorden har varit glädje och delaktighet. Gensvaret för detta vägval har varit god från flertalet aktiva och föreningar. En konsekvens har dock varit att vissa besättningar inte har sett ut som man önskat från alla håll, samt att de riktigt framskjutna placeringarna till viss del uteblivit.

Utvecklingen är dock inte färdig, utan en tydligare intrimning och framförallt konsekvens i uttagningar från år till år behövs.

Styrelsen vill rikta ett tack till de som jobbat med juniorerna under 2018.

Skribent: Tobias Wallerius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link