Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Landslaget - Del 6

19 SEP 2017 10:58
  • Skapad: 19 SEP 2017 10:58

Annie Svensson, som startar tillsammans med Alice Ekros i damernas lättvikts dubbelsculler är född 1996 (21 år). Hon rodde sin första internationella FISA-tävling året 2013 på Junior-VM i Trakai, då i scullerfyra. Ett år senare, 2014 rodde hon på Junior-VM i Hamburg i singelsculler. 2015 rodde hon på U23-VM i Plovdiv och kom på en sjätte plats i lättviktssingel. Senare på säsongen 2015 rodde Annie för första gången i seniorklassen på VM i Aiguebelette och kom på en 16:e plats i lättvikts singelsculler. Under 2016 kom Annie till B-final både på EM och alla tre världscuperna. På U23-VM kom hon på en fin fjärde plats. Annies senaste internationella tävling var U23-VM i Plovdiv, där hon lyckades komma till A-final. Med dessa fina meriter i bagaget och faktumet att hon är fortfarande i åldersklassen U23, är Annie väl förberedd att starta i USA.

Annies personliga mål med VM 2017 är att samla mer erfarenhet. Tillsammans med Alice ska hon fokusera på att göra så gott de kan. Ett mål som de två Jönköpingsborna har är att ta sig till semifinal. Målet är realistiskt om de får till rodden så bra som möjligt och när de får ut det de har tränat på tillsammans under säsongen. Annie har en stor ambition, då hon en dag vill vara med på OS. För att nå målet ska hon bli så bra som möjligt och att hela tiden utvecklas och träna mer.

 

Annie är på rätt väg då hon ökade träningen och har samlat på sig mycket kunskap och erfarenheter under denna säsong som är värdefulla inför framtiden. För att kvalificera sig till OS-lättviktsbåtklassen är Annie medveten om att det gäller att hitta en bra balans mellan träning och återhämtning.

 

Annie är positiv inför VM. Hon säger att formen är bra, alla i laget har horn i pannan och är sugna på att visa vad de går för. Annie tycker att bra musik kan lyfta träningen och en favorit är ”Olympia” med E-type. 

 

När Annie har kommit hem från Sarasota ska hon umgås en del med vänner och familj. Sedan blir det fullt fokus att gå tillbaka till studierna. Annie läser för tillfället Tekniskt Basår på högskolan i Jönköping. För att komma ikapp med det som Annie har missat i skolan under säsongen planerar hon en kort viloperiod kombinerad med lite alternativ träning. Sen är det dags att kavla upp ärmarna och ta tag i skivstången igen.

 

Annie och Alice kommer att ro sitt första lopp söndagen den 24 september. I damernas lättvikts dubbelsculler klass är det 20 anmälda båtar.

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link