Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Landslaget - Del 5

18 SEP 2017 17:20
  • Skapad: 18 SEP 2017 17:20

Alice Ekros, som startar tillsammans med Annie Svensson i damernas lättvikts dubbelsculler är född 1999 (18 år). Med tanke på att Alice är fortfarande junior och endast är inne på sin andra säsong på den internationella tävlingsscenen presterar hon redan mycket bra. Hon rodde sin första internationella FISA-tävling året 2016 på Junior-EM i Trakai, där hon kom på en elfte plats i singeln. Senare på året rodde hon Junior-VM i Rotterdam och kom då på en nionde plats. Tidigare i år rodde Alice hem en femte plats på Junior-VM i Trakai och nu är hon redo för sitt första seniormästerskap.

Säsongen 2017 har gått väldigt bra för Alice även om den började lite skakigt med några skador, vilket gjorde att hon fick ta ett antal uppehåll från själva roddträningen ute på vattnet. Men sen kände Alice att det blev bara bättre och bättre desto längre in i säsongen hon kom.

Alices personliga mål med VM 2017 är att skaffa sig mycket erfarenheter för framtiden. Målet med Alices satsning är att en dag lyckas kvalificera sig till OS. Målsättningen med VM 2017 och dubbeln med Annie är att ta sig till semifinal. Alice anser detta som ett rimligt mål när de lyckas med att allt att stämmer i båten och att de lyckas med att de kan få ut det de har!

För att få till den bäst möjliga rodden i dubbeln har Alice och Annie tränat mycket tillsammans på slutet. Speciellt under lägret som landslaget tillbringade gemensamt i Norrtälje, där tjejerna fick till många bra och hårda pass. Alice uppskattade att få ro mot andra i laget för att få en uppfattning om hur de två ligger till. Utöver detta bidrog lägret till att alla i laget blev väldigt taggade på att få ro i USA och visa vad dom går för.

Efter VM ska Alice ha en viloperiod där hon bara kommer att umgås med vänner och familj och äta massvis med god mat. Till Alices favoriträtter hör tacos och pannkakor.

Alice går tredje året på naturlinjen vid Sanda Idrottsgymnasiet. På fritiden umgås hon helst med vänner och familj och gillar att sitta vid pianot!

Alice och Annie kommer att ro sitt första lopp söndagen den 24 september. I damernas lättvikts dubbelsculler klass är det 20 anmälda båtar.

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link