Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Landslaget - Del 3

16 SEP 2017 18:00
  • Skapad: 16 SEP 2017 18:00

Anna Malvina Svennung, som startar tillsammans med Lovisa Claesson i damernas dubbelsculler är född 1984 (33 år). Anna Malvina rodde sin första internationella FISA-tävling 2012 och kvalade in till OS 2016 i damernas singelsculler klass på ett mycket imponerade sätt. I Rio slutade hon sedan på en femtonde plats. Till hennes framgångar räknas fina placeringar på internationella FISA-tävlingar som EM, världscup och VM.

Anna Malvinas personliga mål med VM 2017 är att göra sitt allra bästa för att båten ska gå fort. Hennes målsättning med satsningen är att se hur bra hon kan bli. Anna Malvinas plan var att inte tävla under 2017, men hon har tränat på under hela året och provat på högre farter vid SM, därför är hon nu i riktigt bra form. Så pass bra form att det ändå blev aktuellt att på kort varsel satsa på VM i Sarasota.

Vid sidan om träningen arbetar Anna Malvina som Leg. dietist på Norrtälje Sjukhus. Och när Anna Malvina inte tränar eller jobbar tycker hon om att dansa, skriva texter t.ex. dikter. Dessutom älskar hon att läsa vetenskapliga artiklar. Innan tester och tävlingar gillar hon att lyssna på ”Genom allt” och andra låter av Carola.

Anna Malvina uppskattade att landslaget tillbringade ett gemensamt träningsläger på hennes hemförening i Norrtälje. Hon tycker att det var suveränt att få komma in i roddarkretsar igen efter sitt uppehåll. Hon uppskattade att träningslägret var bra planerat av ledarna och präglat av en positiv stämning. Enligt Anna Malvina är Lommarsjön i Norrtälje världens bästa roddsjö.

Anna Malvina och Lovisa har under lägret i Norrtälje tränat många mil tillsammans då deras i denna besättning började relativt sent i år. Nu är de bra förberedda för att kunna prestera det bästa möjliga i Sarasota. Efter VM ser hon fram emot att återgå till sitt jobb samt ha en viloperiod i några veckor.

Anna Malvina och Lovisa kommer att ro sitt första lopp måndagen den 25 september. I damernas dubbel är det 15 anmälda båtar.

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link